Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a revenit brutal în atenţia publică după ce un pacient a murit la scurt timp după ce a fost mutat, aproape forţat, prin intervenţia lui Raed Arafat, din unitatea medicală unde suferise o intervenţie chirugicală nereuşită. Catalogat de pacienţi ca „spitalul-morgă“ al Prahovei, colosul medical este, la rândul lui, un „pacient“ care nu se simte deloc bine
La începutul lunii octombrie, Petre Ionescu, un pacient de 73 de ani a fost internat şi operat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti pentru o colică biliară. Pentru că era tratat aproape inuman, legat cu feşe de pat, iar familia nu primea date concrete despre starea de sănătate a acestuia, care se înrăutăţea vizibil, rudele au lăsat la o parte orice jenă şi au apelat la o „pilă“. Au au ajuns astfel la secretarul de stat Raed Arafat care le-a obţinut o audienţă la conducerea spitalului. Mutat aproape forţat, într-un final, la Spitalul Militar Central, bărbatul a fost reoperat, dar a murit a doua zi din cauza complicaţiilor şi a unei peritonite care nu a fost observată la Ploieşti.
Povestea îngrozitoare, una comună pentru mulţi dintre pacienţii care ajuns în spitalele din România, a devenit publică prin intermediul uneia din fiicele pacientului Petre Ionescu, Alice Năstase Buciuta, redactorul şef al Revistei Tango. „Şi vom muri fericiţi, la adânci tinereţe“ este articolul în care Alice Năstase povesteşte cum şi-a pierdut tatăl din cauza unui lanţ întreg al nepăsării şi incompetenţei la spitalul din Ploieşti.
De la publicare articolului, zeci de persoane au relatat pe internet poveşti la fel de groaznice despre rudele care le-au murit în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.
Statistic, comparativ cu numărul populaţiei din Prahova şi al mărimii spitalului, la Ploieşti nu se moare mai mult decât în alte spitale de urgenţă din ţară, dar, dincolo de