“Vreau să fiu antreprenor”, inițiativa care li se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a din România, a ajuns și la Constanța. Conferința a avut scopul de a stârni interesul pentru antreprenoriat în rândul tinerilor. Antreprenoriatul este văzut drept o alternativă de carieră și dezvoltare personală. Timp de 3 ore, tinerii au pus întrebări antreprenorilor, pentru a afla și secretele acestei meserii.
“La liceu, elevii au opțiunea să aleagă ce face, înspre ce secții se duc la facultate, ce vor să facă cu viața lor. Întrebarea noastră este dacă vor să se angajeze sau să-și deschidă o companie. Aici este provocarea pe care le-o lansăm. Este vorba despre a avea o dorință și de a o aduce la îndeplinire”, a declarat Cătălin Anghel, președintele Partidului Noua Republică Constanța.
Ce înseamnă să fii un antreprenor? Sau, mai exact, ce înseamnă să fii un antreprenor de succes?
“Faptul că a fi propriul tău șef, a te trezi atunci când vrei, nu înseamnă a fi antreprenor, acesta este unul dintre mesajele pe care vrem să le transmitem tinerilor. Antreprenoriatul înseamnă responsabilitate, seriozitate și muncă. A fi antreprenor înseamnă a rezolva prin serviciile pe care le creezi, probleme și nevoi ale comunității tale”, a declarat Iulian Rizea, coordonator proiect.
Elevii par tentați să practice această meserie, însă nu în România! Astfel de conferințe au fost organizate, pe parcursul anului 2013, în 12 orașe din România. “Vreau să fiu antreprenor”, inițiativa care li se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a din România, a ajuns și la Constanța. Conferința a avut scopul de a stârni interesul pentru antreprenoriat în rândul tinerilor. Antreprenoriatul este văzut drept o alternativă de carieră și dezvoltare personală. Timp de 3 ore, tinerii au pus întrebări antreprenorilor, pentru a afla și secretele acestei mes