Site-ul ourheritage.ro îşi doreşte să devină cel mai important ghid de călătorie din regiune
Un portal cu informaţii despre 2.300 de monumente istorice din Transilvania, din cele peste 8.100 existente, şi care poate fi folosit de turişti ca ghid online, a fost lansat săptămâna aceasta la Bistriţa, de o asociaţie din municipiul Sibiu, ieri având loc lansarea lui la Braşov.
Preşedintele Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS), Tudor Popa, a declarat că proiectul „Our Heritage” a fost iniţiat la începutul anului şi constă în identificarea, fotografierea şi cercetarea tuturor monumentelor istorice din Transilvania incluse în Lista Monumentelor Istorice a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, în total, 8.134 monumente. „Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, timp necesar acoperirii tuturor monumentelor. Până acum, am reuşit să postăm pe site informaţii despre 2.300 de monumente, o treime din totalul lor. S-au documentat toate monumentele istorice din judeţul Sibiu, circa o mie de monumente, şi cele mai importante din celelalte judeţe din Transilvania - Alba, Bistriţa - Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş şi Sălaj. Beneficiem de susţinerea Administraţiei Fondului Cultural Naţional care a finanţat o bună parte din cheltuieli”, a declarat el. Interesant este că până acum pe site-ul ourheritage.ro nu se găseşte niciun monument din judeţul Braşov, dar iniţiatorii se laudă cu acest lucru.
Promovarea Transilvaniei în online
Întrucât este vorba de un proiect cultural, Popa a spus că toate informaţiile culese din teren au fost supervizate de un Consiliu ştiinţific format din experţi, istorici, cercetători şi arhitecţi din Transilvania. „Proiectul îşi propune realizarea unui plan de promovare a Transilvaniei în special în mediul online prin prisma monumentelor sale. Este probabil cel mai comple