Duminică dimineaţă m-a sunat un domn a cărui casă este situată pe Valea Lupşească din Vulcan, exact pe malul canalului început să fie construit cu scopul de a prelua eventualele viituri care ar putea apărea din amontele pârâului cu acelaşi nume.
Dumnealui este contrariat
că, de o bună bucată de vreme, nu a mai zărit nicio mişcare în zonă. Au fost montate două-trei gabioane, după care picior de muncitor nu a mai fost văzut pe aici, mi-a relatat omul. În atare situaţie, dumnealui îi este teamă ca, la o adică, dacă vine apa mai mare şi ajunge şi în şanţul neterminat, nu cumva aceasta să erodeze malul dinspre curtea sa şi să-i dea jos gardul.
Ieri m-am dus
pe Valea Lupşească, l-am căutat pe cel care mă sunase, dar nu am avut norocul să-l găsesc acasă. Situaţia, e adevărat, se prezintă exact cum mi-a descris-o domnia sa. În spatele casei sale erau montate aceleaşi gabioane pe care le văzusem cu ceva timp înainte, iar noutatea era doar apa care inundase canalul din partea dreaptă a locului pe care urmează să fie amplasat mult aşteptatul pod. Apoi, am revenit în oraş şi i-am relatat unui oficial al Primăriei Vulcan despre temerile cetăţeanului respectiv.
În niciun caz
nu i se va surpa, din cauza asta, terenul din spatele casei, a dat asigurări ing. Vasile Giurgiulescu. Lucrările nu au putut continua, am aflat de la dumnealui, pentru că prezenţa muncitorilor, şi aşa puţini la număr, a fost necesară la alte lucrări. În acelaşi timp, într-un punct termic se confecţionează alte gabioane care vor fi montate pe cele două maluri ale canalului.
„Se va mai lucra ceva, totuşi, şi în perioada următoare?”, am dorit să aflu de la şeful Serviciului Urbanism. „Negreşit, după ce terminăm pe unde avem urgenţe, ne vom muta din nou acolo!”, a venit răspunsul.
Duminică dimineaţă m-a sunat un domn a cărui ca