Eugene McCarth, profesor la Universitatea din Georgia și o somitatea în lumea specialiștilor în animale-hibrid propune o ipoteză care va zgudui întreaga comunitate științifică. Acesta susține că specia umană ar fi apărut ca urmare a împerecherii dintre o femelă cimpanzeu și un porc mascul.
McCarth vine cu argumente estetice, cum ar fi asemănarea fizică dintre oameni și cimpanzei, care au caracteristici specifice, nemaintâlnite la alte primate.
Mai mult, acesta spune că oamenii dețin o serie de moșteniri fizice de la banalul porc. Profesorul a explicat pe larg acestă teorie controversată într-un articol publicat pe site-ul său, Macroevolution.net.
Deși majoritatea oamenilor de știință spun că cimpanzeii sunt cele mai apropiate rude evolușionare ale oamenilor, McCarth vine cu o completare: piele fără păr, stratul de grăsime subcutanată, ochii deschis-colorați sunt toate caracteristici tipic lumii porcine. În plus, arată el, așa se explică și faptul că țesutul de piele de la porci sau valvele cardiace sunt transplantate cu succes pacienților umani.
Acesta mai spune că ideea conform căreia animalele hibrid sunt infertile este doar un mit și că după câteva generații, acestea fot da naștere unor pui proprii. Ideea sa este desființată complet de fanii teoriei creaționiste:
“Diferențele moleculare ar împieduica sperma unui porc să recunoască un ovul de cimpanzeu ca o țintă rezonabilă. Mai mult, cimpanzeii au 48 de cromozomi, iar porcii doar 38”. Criticii au mers până într-acolo încât să-i sugereze lui McCarth să se împerecheze el însuși cu un porc pentru a vedea ce rezultă.
„Cum spunea și Machiavelli: lucrurile bune rezultă dintr-un proces urât”, conchide cu optimist profesorul genetician.