La sfârşitul şedinţei ordinare din noiembrie a consiliului local vulcănean, la punctul „Diverse” primarul Gheorghe Ile a pomenit despre rezultatul unui control făcut, în septembrie 2013, în contabilitatea primăriei de către Curtea de Conturi.
Ceva surprinzător,
ţinând seama că, în acelaşi cadru, au existat, în urmă cu trei-patru ani, solicitări după solicitări, făcute de către consilieri locali, pentru prezentarea unor controale similare efectuate de către acelaşi organ. Dar, de fiecare dată, solicitările de atunci au rămas fără răspuns sau acesta, când a existat, s-a dat în doi peri, cum se spune.
Firesc,
din moment ce, atunci, altele erau conjunctura şi configuraţia politică din Consiliul Local al municipiului Vulcan. Vorbele primarului i-au cam luat prin surprindere pe unii consilieri mai atenţi. Fiindcă, din cauze pe care nu le cunosc, nu auziseră de acest control al Curţii de Conturi şi, ceea ce i-a interesat mai mult, nici de către cine fusese sesizată aceasta. Pe de altă parte, i-a bucurat faptul că forumului local i se comunică un lucru de o aşa importanţă. E un pas înainte, şi-au zis ei, faţă de perioadele anterioare în care tot ce ţinea de asta era ţinut la mare secret.
Rezultatul controlului
din septembrie a.c. al Curţii de Conturi nu este deloc unul care să-i facă să-şi frece palmele de bucurie pe cei care nu-l văd bine pe primarul Gheorghe Ile. Ea nu se datorează efectiv vreunei nereguli crase găsite în evidenţa contabilă a primăriei vulcănene, ci, mai mult, a unei omisiuni nedorite. Este vorba despre o factură în valoare de 163.023 de lei, de acum cinci-şase ani, pare-se, emisă de o societate comercială vulcăneană care a prestat lucrări pentru primărie.
Din ce motive
nu s-a spus, factura a fost refuzată la plată, s-a ajuns chiar şi la un proces, pe care, din câte mi