Brokerii consideră speculativă creşterea cotaţiei "Electroputere" Craiova (EPT) şi spun că nu s-au întâmplat evenimente remarcabile care să fi influenţat această evoluţie a companiei.
În ultima lună, titlurile EPT s-au apreciat cu 95%, închizând ziua de vineri la un preţ de 121 lei/unitate, în creştere cu 14,15% faţă de şedinţa precedentă, pe fondul unui volum de aproape 2 milioane de acţiuni. De asemenea, creşterea din ultima perioadă a titlurilor EPT s-a realizat pe un rulaj mai ridicat decât cel obişnuit.
Mihai Mureşian, director de tranzacţionare la "Intercapital Invest" consideră că evoluţia cotaţiei EPT este una speculativă. Domnia sa ne-a declarat: "Este clar că sunt mişcări pe societăţi care au un preţ scăzut. Dacă se aprinde o scânteie, se aprinde o flacără".
Directorul de tranzacţionare al "Intercapital Invest" anticipase, încă din luna octombrie, că titlurile EPT vor avea parte de o volatilitate ridicată în perioada următoare.
Şi Marian Lupu, director adjunct la casa de brokeraj "Estinvest", consideră că aprecierea EPT din ultima perioadă a fost una speculativă şi nu vede alte motivaţii.
Adrian Simionescu, directorul general al "Vienna Investment Trust", ne-a spus că, la ultima Adunare Generală a Acţionarilor (AGA) Electroputere, s-a hotărât ca societatea să facă o conversie a creanţelor în acţiuni, care are efectul de a diminua ponderea datoriilor din totalul activelor. Potrivit domnului Simionescu, acest lucru face compania mai atractivă.
Un broker din piaţă ne-a spus că, în principiu, cineva vrea să cumpere compania. "Nu ştiu dacă se poate construi un mall acolo. Mă aştept ca cineva să cumpere compania şi să repornească producţia".
Electroputere a înregistrat, pentru primele nouă luni ale anului, o pierdere de 46,5 milioane de lei, în creştere cu 76% faţă de perioada similară a anului trecut, când a fost de