Luni, 9 decembrie, se împlineşte un an de la alegerile parlamentare, vrâncenii trimiţând în cel mai înalt for al ţării nu mai puţin de zece deputaţi şi senatori care nu au cu ce se lăuda.
În urmă cu un an, bătălia electorală era în toi, iar candidaţii propuşi de partide pentru viitorul Parlament al României nu mai pridideau cu promisiunile.
După spusele lor, în România ar fi trebuit să curgă cu lapte şi miere după anul 2013, dar realitatea ne arată, cel puţin la Vrancea, că lucrurile nu au evoluat absolut deloc.
Vrancea este un judeţ preponderent rural, iar salvarea celor care îşi desfăşoară activitatea în agricultură a venit în 2013 nu de la aleşi, ci de la Dumnezeu, care a dat ploi bune şi la timp, astfel încât oamenii au reuşit să obţină producţii mulţumitoare.
Oamenilor le-ar fi fost probabil şi mai bine dacă promisiunile deputatului PSD Victor Roman din campania electorală s-ar fi dovedit măcar în parte reale.
„Ţăranii, agricultorii, micii întreprinzători au nevoie de un om care să-i reprezinte în Parlament, să le susţină cauza şi să le ofere soluţii pentru o viaţă mai bună. Programul meu electoral, cu propunerile pentru credite avantajoase în domeniul agriculturii şi creşterea subvenţiei agricole poate da un suflu nou agriculturii vrâncene. Vreau să merg în Parlamentul României pentru a iniţia legi care să vină în sprijinul producătorilor români, al celor care vor să producă. Să realizăm o legislaţie prin care băncile să ofere credite avantajoase celor care produc efectiv, cu dobânzi mici, ca în Occident, chiar subvenţionate de statul român pentru a avea pe masă şi produse agricole româneşti”, susţinea parlamentarul PSD în campania electorală.
După un an de mandat, realizările sale se pot vedea doar în binele personal, pentru că în 2013 firmele deţinute de Victor Roman au prosperat din contractele pe bani publici, ace