Vineri, vestea că societatea Kranz Eurocenter SRL a renunţat, pe neaşteptate, la asocierea pentru exploatarea domeniului schiabil Parâng a picat greu atât administraţiei publice locale, cât şi puţinilor investitori care mai luptă în ideea că staţiunea are viitor.
Tot atunci, într-o discuţie privată, omul de afaceri Emil Părău ne-a spus că, dacă există disponibilitate din partea administraţiei locale în acest sens, este hotărât să se pună oricând la masa negocierilor, fiind decis să preia, prin societatea comercială pe care o deţine, administrarea directă a staţiunii Parâng. O administrare care, spune omul de afaceri, va avea trei câştigători: administraţia locală, staţiunea Parâng şi societatea care preia administrarea, dispusă să reinvestească profiturile obţinute pentru dezvoltarea în ritm alert a domeniului schiabil.
„Investesc 1.000.000 de lei noi unde şi cum trebuie şi vă garantez că, la anul, lucrurile vor sta altfel. În 1995, când am început să mă implic activ în turism, Parângul atrăgea de 10-15 ori mai mulţi turişti pe week-end decât Straja. Acum este invers şi lucrurile merg din ce în ce mai rău, ceea ce este inadmisibil pentru o staţiune care are atât de multe de oferit. Pot aduce instalaţii în plus faţă de cele existente, le pot amplasa astfel încât să deservească mai multe pârtii simultan şi, dacă dl. primar Iacob-Ridzi şi consiliul local se vor apleca serios asupra propunerii mele şi o vor accepta, voi demonstra că se poate. Nu este prea târziu ca municipiul Petroşani să demonstreze că poate câştiga pariul cu turismul. În Straja am ştiut să şi pierd, dacă a fost cazul, dar rezultatele la care am ajuns în aproape 20 de ani de muncă nu cred că pot fi contestate de cineva. Astăzi, Straja există şi aduce bani în Valea Jiului”, a spus Emil Părău.
Dl. Părău ne-a expus, în detaliu, planul său. Ne-a dovedit că ştie atât situaţia actual