Audierile din cadrul Comisiei de buget-finanțe din Senat privind activitatea CEC Bank continuă și azi, când vor fi audiați prim-vicepreședintele băncii și cei trei vicepreședinți. Sursa: RĂZVAN PETRESCU
Nemulțumiți de răspunsurile oferite de Radu Ghețea, președintele CEC, parlamentarii l-au chemat din nou la audieri pe acesta și miercuri.
"Marţi vor veni membrii Comitetului de direcţie la ora 13,00. Ne vedem aici cu domnul Stamatian (Andrei Liviu Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank - n.r.), iar de la ora 14,00, cu ceilalţi trei vicepreşedinţi. (...) Am convenit cu membrii comisiei ca miercuri, la 10,00, să ne întâlnim din nou cu domnul preşedinte Gheţea (Radu Gheţea - n.r.) pentru a lămuri şi cele câteva întrebări la care domnia sa nu a putut să răspundă cu privire la activitatea managerială a CEC: credite neperformante, măsurile pe care le-au luat cu privire la aceste credite şi multe altele", a declarat Cosmin Nicula, președintele comisiei, citat de Agerpres.
Luni au fost audiați Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank, Nicolae Cinteză, şeful Direcţiei de Supraveghere din BNR, şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.
Directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a declarat, ieri, în faţa comisiei de buget-finanţe a Senatului, că raportul BNR concluzionează că creditul Ioanei Băsescu "s-a acordat în condiţii de respectare a normelor interne ale CEC şi a normelor de prudenţă ale BNR". Cinteză a spus însă că CEC Bank trebuie privatizată ca să nu mai existe presiuni din partea politicienilor pentru acordarea unor credite. "Este bancă de stat şi probabil că astfel de lucruri se întâmplă în orice ţară din lume acolo unde statul are participaţie într-o bancă", a spus directul BNR.
Aceeaşi comisie l-a audiat şi pe Radu Gheţea, preşedintele CEC, însă acesta a refuzat să facă declaraţii publice despre împrumul aco