Tribunalul a respins ca neîntemeiată acţiunea ministrului prin care chema în judecată Evenimentul zilei pentru dezvăluirile din campania "Medicul de gardă". Acestea au fost confirmate şi de poliţie. Sursa: NICU DÎRDÎIAC
Sentinţa a fost dată pe 10 decembrie de către un judecător de la Tribunalul Bucureşti, care a considerat că cererea lui Nicolăescu e neîntemeiată. Decizia instanţei nu e definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.
În aprilie 2013, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dat în judecată cotidianul nostru, susţinând că e calomniat în timp ce el "munceşte 10-12 ore pe zi". "Nu mă feresc de adevăr, de aceea, în ciuda afirmaţiilor dvs, în continuare rău-voitoare, vă voi acţiona în instanţă considerând că prin unele articole publicate cu sursa Medicul de gardă, îmi aduceţi acuze nefondate", declara oficialul.
Lanţul mafiei din sănătate
Toate dezvăluirile sursei "Medicul de gardă" au fost confirmate pe rând de anchetele poliţiei şi de investigaţiile jurnalistice ulterioare. Fenomenul reţetelor falsificate şi lipsa oricăror mecanisme de control, principalele teme dezbătute în campanie, au fost confirmate, anul acesta, de nenumărate acţiuni ale poliţiei. Un exemplu e cazul medicilor de la clinica Eurosanity, specializaţi în decontări ilegale prin falsificarea de documente medicale.
EVZ a atras atenţia şi asupra lipsei sistemelor de control, cel mai important fiind cardul de sănătate. Rezistenţa faţă de introducerea acestuia e atât de mare încât proiectul intră deja în cel de-al optulea an de amânări. Corupţia din industria farma, un subiect dezbătut încă din primele episoade ale campaniei, a fost confirmată de reportajele EVZ, prin care arătam cum au ajuns medicii să fie "cumpăraţi" de companiile de medicamente, precum şi modul în care distribuitorii au ajuns să controleze toate lanţurile de farmacii, o practică nemaiîntâlnită