Contractele pentru închirierea utilajelor care vor efectua lucrările de deszăpezire la nivelul drumurilor naţionale de pe teritoriul judeţului Vrancea au fost semnate în cursul zilei de ieri. şi sunt valabile până la sfârâitul lunii martie a anului 2014.
Coordonarea activităţii revine CNADNR prin Secţia Drumuri Naţionale Vrancea, care a alocat un număr utilaje pentru fiecare sector de drum în parte, atât din cele proprii, cât şi din cele închiriate.
În funcţie de necesităţi, acestea pot fi relocate acolo unde este necesară intervenţia lor. Faţă de anii trecuţi, când plata se realiza la suprafaţa deszăpezită, anul acesta contractul prevede plata în funcţie de numărul de ore lucrate.
Contractele au fost semnate miercuri, iar termenul de aducere a utilajelor de deszăpezire este de 24 ore, respectiv vineri acestea trebuind să se regăsească în bazele de distribuţie.
„Procedura stabilită de CNADNR de această dată pentru lucrările de deszăpezire prevede executarea acestei activităţi atât cu utilaje proprii, cât şi cu utilaje închiriate, în urma unei licitaţii, de la mai mulţi operatori economici. Firma care va avea cele mai multe utilaje de deszăpezire, respectiv peste 20 de ATB-uri şi mai multe încărcătoare, este SC AGRO BRATU ZOO SRL Giurgiu”, a declarat prefectul Cătălin Popescu.
În ceea ce priveşte montarea parazăpezilor, prefectul judeţului Vrancea a precizat că CNADNR a amplasat deja peste 20 km parazăpezi pe sectoarele de drum unde s-au înregistrat probleme în trecut, urmând ca alţi 10 km să fie montaţi pentru protejarea drumurilor în perioada imediat următoare.
La conferinţa de presă a fost prezent şi lt. col. Flaviu Dorel Chiscop, inspectorul şef al I.S.U. Vrancea, în cadrul întâlnirii reamintindu-se atribuţiile principale ale Centrului operaţional judeţean care funcţionează la sediul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă pe