De când fac şi muncă de prevenire pe teren, încercând să conştientizeze populaţia de la sate de riscurile la care se supun atât ei, cât şi comunitatea locală atunci când nu se respectă nişte reguli elementare pe linie PSI, pompierii din Petrila susţin că au mult mai puţine cazuri de incendii decât în anii anterior.
„Aproape în fiecare zi de ceva vreme mergem la sate, unul, doi sau chiar mai mulţi şi stăm de vorbă cu oamenii, încercând să le explicăm ce se întâmplă când aprind focul să cureţe terenurile şi îl lasă nesupravegheat, sau când afumă carnea ori slănina în afumători, lăsând focul mocnit în voia sorţii. Cu dumnealor discutăm şi faptul că hornurile caselor trebuie curăţate periodic, precum şi faptul că lângă sobe sau surse de căldură nu trebuie lăsate aproape materiale inflamabile sau, mai grav, chiar combustibil, cum avem un exemplu din alţi ani. Acum, înainte de sărbători le explicăm să verifice instalaţiile de lumină pentru pomul de Crăciun, de la care se pot întâmpla, de asemenea, mari nenorociri, iar cu cei tineri discutăm de pericolul petardelor şi artificiilor dacă acestea sunt folosite mai ales în spaţii închise. Pe lângă discuţii le înmânăm oamenilor şi pliante cu imagini şi cu sfaturi. Fără să vrem să ne lăudăm, să ştiţi că aceste acţiuni au dus la scăderea numărului de incendii pe raza Petrilei. Anul trecut, din noiembrie şi până după Sf. Nicolae am avut cinci sau şase incendii, toate la sate, iar anul acesta în aceeaşi perioadă a fost doar unul singur. Suntem pe calea cea bună la Petrila şi ne bucurăm că oamenii înţeleg ce le spunem. În fond, ceea ce facem n-o facem pentru noi, o facem pentru dumnealor şi comunitatea locală”, ne-a declarat comandantul SVSU Petrila, Niculae Alexandrescu.
De când fac şi muncă de prevenire pe teren, încercând să conştientizeze populaţia de la sate de riscurile la care se supun atât ei,