Întâi, ca ofiţer de investigare a fraudelor, a hăituit escrocii şi evazioniştii. Acum, ca şef peste Direcţia Generală Anticorupţie Bihor - structură specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul funcţionarilor - comisarul şef Gabriel Cheregi îi "vânează" pe şpăgarii din sistemul public.
Iar în acest an rezultatele se văd mai mult ca oricând, căci Bihorul a fost zguduit, aproape săptămânal, de afacerile de corupţie pe care poliţiştii din subordinea sa, împreună cu procurorii DNA, le-au scos la suprafaţă. Au fost avocaţi, magistraţi, directori de instituţii, poliţişti. Ultimele "trofee" nu i-au atras multă simpatie din partea foştilor colegi din Inspectorat. "Nu e o situaţie confortabilă pentru inspectorul şef să constate că are în propria ogradă persoane cercetate pentru fapte de corupţie", explică situaţia şeful DGA Bihor, în primul său interviu din carieră, acordat BIHOREANULUI în preajma Zilei Internaţionale Anticorupţie.
- De formaţie inginer, dar fiu de poliţist. Cât de mult v-a influenţat asta în devenirea profesională?
- Au fost efecte pozitive, dar şi dezavantaje. La început, când am intrat în Poliţie, în anii '90, odată cu mai mulţi colegi încadraţi direct din viaţa civilă, am avut dificultăţi de acomodare. Eram priviţi cu reticenţă de către ofiţerii cu experienţă, care ne reproşau lipsa unei pregătiri de specialitate. Sunt fiu de poliţist şi sunt mândru de asta, căci tatăl meu a fost unul dintre cei mai apreciaţi ofiţeri de cercetare penală din Inspectorat, şi un model pentru mine încă din copilărie. Acest fapt a generat şi dezavantaje, în sensul că, pe lângă prieteni şi cunoştinţe, am "moştenit" automat şi unele antipatii. Dar am avut de la cine învăţa meserie. Sigur, au fost inerente şi comparaţiile cu tata, motiv pentru care m-am străduit să am propriul parcurs şi rezultate