Sucul de sfeclă roşie poate fi consumat cu încredere de oricine şi este recomandat chiar şi atleţilor şi celor care lucrează în condiţii dificile.
El contribuie la îmbunătăţirea activităţii fizice, atenuând efectele negative ale exerciţiilor fizice asupra corpului. În plus, sucul de sfeclă roţie stimulează sistemul imunitar, crescând capacitatea de rezistenţă a organismului în faţa diverselor boli. Sucul de sfeclă roşie contribuie la curăţarea intestinelor.
Proprietăţile remarcabile ale sfeclei roşii se datorează în special şi pigmentului colorat pe care îl conţine: betalaina, un antioxidant puternic, cu un rol puternic în detoxifiere. Mai mult, anumite cercetări recomandă betalaina ca având şi proprietăţi anticancer. În schimb, betacianina conţinută în sucul de sfeclă roşie contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la prevenirea apariţiei cancerului.
Pe de altă parte, sucul de sfeclă roşie ajută la vindecarea gutei, a bolilor rinichilor şi a vezicii biliare. Sucul de sfeclă rosie ajută şi la scăderea nivelului de homocisteină şi la scăderea serului din colesterol. Sucul de sfeclă roşie conţine o serie de compuşi nutritivi şi minerale precum magneziu, fosfor, sodium, potasiu şi calciu, dar şi cupru, seleniu, zinc, fier şi mangan. Sărurile de magneziu, potasiu şi sodiu acţionează benefic asupra sistemului vascular circulator.
La rândul său, magneziul împiedică formarea cheagurilor de sânge şi depunerea colesterolului pe vasele de sânge. De asemenea, minunatul suc de sfeclă roşie abundă în vitamine precum B1, B2, B3, C şi acid folic. Sucul de sfeclă roşie conţine şi fitochimicale precum aminoacizi, esenţiali în dezvoltarea şi menţtinerea tesutului muscular.
Sursa: www.garbo.ro