* Nicu Grigoraş, "Intercapital Invest": "Creşterea cotaţiei EPT nu are la bază o îmbunătăţire a activităţii sau a rezultatelor"
* Simion Tihon, "Prime Transaction": "Volatilitatea ridicată a cotaţiei EPT arată un caracter puternic speculativ"
* Radu Ciofu, "Admiral Markets": "La un preţ al aurului mai mic de 1200 de dolari/uncie, unele mine nu mai sunt rentabile"
Acţiunile producătorului de motoare, generatoare şi transformatoare electrice "Electroputere" Craiova (EPT) au avansat, în perioada 13 noiembrie - 13 decembrie 2013, cu 149,5%, fiind compania a cărei cotaţie s-a apreciat cel mai mult dintre toate firmele listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).
Astfel, pe 13 noiembrie, preţul mediu al unei acţiuni EPT a fost de 0,0057 lei/unitate, în timp ce, pe 13 decembrie, a fost de 0,0142 lei/unitate.
Începând cu primele şedinţe de tranzacţionare ale lunii octombrie, volumele de tranzacţionare pe titlurile EPT au crescut considerabil faţă de medie, semn că investitorii au fost interesaţi de aceste titluri, ne-a declarat Nicu Grigoraş, directorul departamentului Front Office din cadrul firmei de brokeraj "Intercapital Invest".
Potrivit domniei sale, creşterea volumelor a fost urmată, la scurt timp, şi de o apreciere a preţului, care s-a accentuat odată cu primele şedinţe de tranzacţionare ale lunii decembrie.
Nicu Grigoraş ne-a mai declarat: "Majorarea volumelor de tranzacţionare şi a preţului nu au la bază evoluţii pozitive (sau îmbunătăţiri) ale activităţii economice şi rezultatelor financiare ale emitentului şi, cel mai probabil, putem conchide că este vorba doar de creşteri speculative. Astfel de creşteri sunt frecvente pe titlurile companiiilor nelichide, care nu se află în atenţia investitorilor, cum este şi cazul EPT".
"Electroputere" nu intră în rândul companiilor pentru care se pot oferi justificări în privinţa