În 2008 şeicul Mansour a cumpărat-o pe Manchester City şi dădea un semnal de alarmă în fotbalul britanic. Cu o strategie foarte agresivă în ceea ce priveşte transferurile, "cetăţenii" a intrat destul de repede în rândul echipelor puternice, cu pretenţii la un loc de Liga Campionilor. Trei ani mai târziu a venit şi primul titlu, câştigat cu Roberto Mancini pe banca tehnică, dar prea puţin având în vedere sumele investite.
Astfel, şeicul a aflat că este nevoie de mai mult în fotbal decât să ai bani. Iar în staff-ul "cetăţenilor" au fost cooptaţi doi oameni ale căror nume nu sunt foarte cunoscute. Se întâmpla la începutul sezonului trecut când Ferran Soriano şi Txiki Begiristain au acceptat funcţii de conducere la echipa din Manchester. Primul fusese vicepreşedinte financiar la Barcelona între 2003 şi 2008. Al doilea, fost fotbalist şi director sportiv tot la clubului catalan între 2003 şi 2010. Practic, cei doi s-au identificat cu perioada de aur recentă a clubului azulgrana, iar la City au primit mână liberă să implementeze acelaşi lucru.
Au copiat sistemul Barcelonei de la juniori
Nu au aşteptat prea mult până să înceapă treaba. Begiristain se ocupă de imaginea clubului, achiziţii şi încearcă să promoveze brandul "Manchester City" peste tot în lume. În plus, şi-a reluat vechile legături de pe vremea când ocupa o funcţia la Barcelona şi a pus pe picioare o reţea de scouting, al cărui epicentru se află în America de Sud, acolo de unde toate marile cluburi din Europa îşi caută tinerele speranţe.
În plus, Begiristain (foto, dreapta) este responsabil şi de viitorul lui Manchester City în ceea ce priveşte maniera de joc. Drept urmare, fostul fotbalist a cerut antrenorilor ca la grupele de juniori ale clubului să se joace un singur sistem de joc, 4-3-3, deşi acest lucru nu a fost pe placul unora la început. Roberto Mancini este un exemplu de fo