* Mihai Mureşian, "Intercapital Invest": "Evoluţia Electroputere este speculativă"
* Adrian Ceucă, "SSIF Broker": "Un posibil reviriment al pieţei imobiliare şi modificările din conducerea companiei au condus la creşterea cotaţiei Impact"
* Claudiu Cazacu, "XTB Romania": "Semnele de revenire a economiei americane au condus la un apetit scăzut pentru aur"
Investitorii care au ales să cumpere acţiunile cotate la Bursă pe 15 noiembrie şi să le vândă pe 16 decembrie ar fi obţinut cel mai mare randament dacă ar fi optat pentru titlurile companiei craiovene "Electroputere" (EPT), ale cărei cotaţii au urcat cu 137,07% în acest interval. Astfel, ultima cotaţie de pe 15 noiembrie a titlurilor EPT a fost de 0,0058 lei/unitate, iar pe 16 decembrie, acţiunile "Electroputere" au închis şedinţa la valoarea de 0,019 lei/unitate.
Este o evoluţie speculativă, pe fondul unei lichidităţi mici, este de părere Mihai Mureşian, director de tranzacţionare al "Intercapital Invest". Domnia sa consideră că asistăm la un alt exemplu de volatilitate care nu intră în interesul investitorilor, ci doar a speculatorilor: "Cred că sunt mişcări făcute strict într-un scop speculativ, făcute pe sume mici".
Domnul Mureşian ne-a declarat: "Dacă ne uităm la valoarea schimburilor cu titluri Electroputere, cred că nici nu avem de ce să luăm în considerare evoluţia titlurilor EPT. Aşa se întâmplă la acest tip de societăţi. Vedem creşteri foarte mari, urmate de corecţii pe măsură".
Mihai Mureşian se aşteaptă ca, la un moment dat, să se liniştească volatilitatea cotaţiei EPT, iar aceasta să intre într-o evoluţie laterală.
Luna trecută, acţionarii "Electroputere" au aprobat majorarea capitalului social al companiei, prin emisiunea unui număr maxim de 811.309.649 acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei/acţiune, în schimbul unor noi aporturi în numerar, precum şi pr