Pentru prima dată după mai multe luni am revăzut Şcoala Primară nr. 3 din Cimpa. De data aceasta am ajuns într-o zi plină de activităţi şcolare, între care şi „Serbarea de Moş Crăciun”. O zi specială în care a fremătat în această şcoală bucuria copiilor, aflaţi în aşteptarea celui mai drag personaj al lumii lor, cel care îi bucură atât de mult an de an, în fiecare decembrie.
Moş Crăciun a fost răpit?
Încă de la intrarea în şcoală abia de aveai loc unde să calci, tot coridorul şi sala de festivităţi (transformată dintr-o clasă normală în mod special pentru acest eveniment) fiind pline ochi de copii şi părinţi sau bunici, în aşteptarea Moşului şi a programului artistic prezentat de copii. Crai şi crăiese, pitici de tot felul, zâne şi micuţi Moşi Crăciuni aşteptau cu toţii să vadă ce le-aduce anul acesta bătrânul şi „simpaticul” (este catalogarea copiilor) Moş Crăciun. Peste tot prin şcoală, râsete şi frânturi de colinde sau de poezii, semn că elevii îşi pregăteau intrarea în spectacol şi doreau s-o facă cât mai bine.
Primii care au intrat în spectacol, lângă Bradul de Crăciun, au fost prichindeii de la grădiniţa şcolii, cu un program minunat de colinde româneşti şi poezii de sezon. Apoi, au venit cu „strigături” şi colinde copiii puţin mai mari de la clasa pregătitoare şi clasa a III-a, după care şi-au intrat în atribuţii copiii de clasa a II-a, care au cântat „cântecele de iarnă”, spiritul Naşterii Domnului Iisus şi al lui Moş Crăciun ieşind în evidenţă, toată sala cântând la un moment dat cu aceşti copii, fie ei bătrâni sau prichindei, bărbaţi sau femei, fetiţe sau băieţei de-o şchioapă.
Sceneta celor din clasa a IV-a, intitulată „Moş Crăciun a fost răpit!”, a încheiat programul copiilor, unul deosebit şi bine pregătit, meritul fiind evident şi al cadrelor didactice care se ocupă de aceşti copii frumoşi, inteligenţi şi talentaţi.