Goana după cel mai frumos brad de Crăciun a început în toate oraşele ţării, iar pieţele şi supermarketurile au fost invadate de brazi. În ghivece, mai mici sau uriaşi, pomii îşi aşteaptă pe cumpărătorii dornici să-i împodobească.
Goana după „pomul perfect“: pulsul pieţelor de brazi din Capitală
Bucureştenii au de unde alege pentru a-şi cumpăra pomul de Crăciun: pieţele şi hipermarketurile din Capitală oferă o varietate mare de brazi, de toate mărimile şi pe toate gusturile, iar preţurile medii variază între 80 şi 200 de lei.
Fie că vor să aşeze darurile de Crăciun sub un brad argintiu şi bogat din Norvegia, sub unul neaoş, din Piatra Neamţ, sau sub unul artificial şi fără bătăi de cap, bucureştenii au de unde alege: pieţele şi hipermarketurile s-a umplut de brazi în aceste zile, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.
Marfă românească şi de import în Călăraşi: cel mai scump brad costă 500 de lei
Cine vrea brad ce Crăciun în sufragerie, e musai să dea o raită prin piaţa Big de la Orizont. La Călăraşi, comercianţii au marfă pe alese şi pentru toate buzunarele. În acest an, preţul unui brad porneşte de la 60 de lei şi ajunge la câteva sute. Brazii în ghiveci costă între 300 şi 500 de lei, iar cel mai scump are o înălţime de 2,5 metri.
Comercianţii spun că oamenii nu se îngrămădesc la cumpărat, ci doar angajaţii instituţiilor le-au făcut vânzare. Marfa este românească, dar sunt şi brazi din import, aduşi din Danemarca.„ Brazii româneşti sunt ieftini, aşa că cine doreşte preţul este fix. Nu se negociază nimic”, spune hotărât Vasile Gheorghe. Brăbatul vinde brazi de sărbători de 20 de ani, dar spune că vânzări slabe ca acum nu a întâlnit.
Brazi de Crăciun pe toate drumurile la Focşani, potenţialii clienţi aşteaptă preţuri mai mici
Preţurile la brazi în Piaţa Moldovei sunt cuprinse între