Eroii martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 au fost comemorati, vineri – 20 decembrie, în municipiul Slatina. Manifestările s-au desfăşurat la Troiţa Eroilor Revoluţiei de pe platoul Casei de Cultură a Tineretului şi la ele au participat, din păcate, doar oficialităţile oraşului şi ale judeţului. Comemorarea martirilor a avut loc printr-o ceremonie militară şi religioasă.
Programate iniţial a începe la ora 09.30, manifestările de la Slatina pentru comemorarea celor căzuţi în timpul Evenimentelor din Decembrie 1989 au început mai târziu cu peste o jumătate de oră. Pe o temperatură cu câteva cifre sub 0 grade Celsius de-ţi îngheţa şi sufletul, directori de instituţii mai mult sau mai puţin descentralizate, consilieri judeţeni şi locali, în frunte cu oficialităţile cele mai înalte ale judeţului – respectiv conducerile Prefecturii şi ale Consiliului Judeţean Olt – au îndurat gerul pătrunzător timp de circa o oră cât au durat ceremoniile religioase şi militare.
Manifestările au debutat cu prezentarea Gărzii de Onoare şi a fanfarei “Lyra” la locul de desfăşurare a ceremoniei, după care a urmat prezentarea personalului participant: soborul de preoţi de la Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, oficialităţile de la faţa locului, prezentarea onorului de către comandantul Gărzii de Onoare, oficierea serviciului religios, respectiv rostirea a două alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului (unde au vorbit prefectul Cătălin Rotea şi episcopul Sebastian al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, n.a.).
Numele eroilor autohtoni căzuţi în Decembrie 1989, rememorate
Numele eroilor originari din judeţul Olt care au căzut în timpul Evenimentelor din Decembrie 1989 în mai multe oraşe ale ţării au fost menţionaţi de către PS Sebastian al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor în discursul său. Astfel, numele lui Ion Arghile, Andrei Burcea, Nicolae Ciobanu, Silviu Motoh