Dacă n-ai timp sau chef să prepari acasă bucatele pentru masa festivă de Crăciun, le poţi comanda de la firmele de catering şi restaurantele de lux din Chişinău. Preţurile variază între 1.600 şi 8.500 de lei, însă la aceşti bani ai garantat un festin culinar pe cinste, pentru şase persoane.
Un platou mare cu răcitură, sărmăluţe tradiţionale din foi de varză, o friptură delicioasă, însoţită de legume gratinate şi, bineînţeles, nelipsitele plăcinte moldoveneşti sunt piesele de rezistenţă ale unei mese tradiţionale de Crăciun.
Oricât de apetisant arată în farfurie, ai nevoie de câteva ore lungi în bucătărie, pentru a le găti astfel încât să-ţi impresionezi musafirii. Ce te faci, însă, dacă şeful te ţine prea mult la serviciu şi nu mai ai timp să-ţi dai frâu liber imaginaţiei culinare, pentru această masă festivă? Reporterii ”Adevărul” au găsit soluţia potrivită pentru tine: suni la un restaurant sau la o firmă de catering şi ai preparatele de Crăciun livrate de-a gata, fără niciun pic de osteneală din partea ta.
Solicitarea noastră a fost simplă şi provocatoare, în acelaşi timp: o masă de Crăciun cu bucate tradiţionale şi, în acelaşi timp, speciale, care să încânte şase meseni. Primii care au răspuns pozitiv cererii noastre au fost angajaţii localului Plăcintăria Morăriţei,din sectorul Ciocana. Meniul propus de ei sună delicios şi este exact ceea ce serveşti în casa oricărui moldovean care şi-a pregătit singur bucatele: la început, un platou cu mezeluri, brânză şi legume, însoţit de o salată Olivie fără exces de maioneză. Urmează o porţie de răcitură din cocoş.
Aproape două kilogramede sărmăluţe pentru felul principal, iar apoi o tavă cu fripturi de porc şi de pui, rumenite la cuptor împreună cu nişte cartofi cu morcovi şi ciuperci. ”Pentru desert vă oferim un platou cu plăcinte cu brânză, mere, bostan şi prune. Până acum am făcut meniuri doar pe