Precizarea sa făcută la sfârşitul şedinţei de consiliu local din 19 decembrie a arătat că primarul Gheorghe Ile are cunoştinţă despre numărul îngrijorător de crescut al furturilor din garaje petrecute în ultima vreme în Vulcan. Şi, prin vorbele sale, a dat de înţeles că, deocamdată, administraţia publică locală n-are cum să le pună capăt.
Asta, fiindcă atât
numărul poliţiştilor locali, subordonaţi direct primarului, cât şi al celor naţionali care patrulează în municipiu pe timpul nopţii, este extrem de redus. Practic, este ca şi inexistent, dacă e să credem ceea ce lăsa de înţeles primarul. Or, în privinţa asta, dat fiind că în situaţia aceasta nu se află doar Vulcanul, autorităţile locale sunt, practic, cu mâinile legate. Asta, deoarece suplimentarea efectivului de poliţişti care să asigure siguranţa şi ordinea publică trebuie aprobată de către forurile superioare.
Primarul Gherghe Ile
a informat că, în acest sens, a trimis adrese atât Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, cât şi ministerului de resort. Prin acestea a cerut permisiunea ca el să poată angaja poliţişti locali pe posturile care sunt încă vacante, iar ca Ministerul de Interne să accepte încadrarea suplimentară de agenţi de poliţie care să fie disponibil pentru patrularea pe timpul nopţii.
Deşi primarul Vulcanului
se arată încrezător în rezultatul demersului său, este puţin probabil ca, după cum merg treburile când se merge tot pe reducerea numărului de personal din MAI, Poliţia municipiului Vulcan să primească noi lucrători. O situaţie mai clară a muncii poliţiştilor vulcăneni este aşteptată să apară în ianuarie, când şeful poliţiei vulcănene prezintă, în prima şedinţă de consiliu local din 2014, bilanţul pe anul încheiat.
Precizarea sa făcută la sfârşitul şedinţei de consiliu local din 19 decembrie a arătat că prim