Cea de-a III-a editie a European CSR Lessons are loc la Biblioteca Nationala a Romaniei si prezinta studii de caz la nivel european despre modul in care companiile pot rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator, prin intermediul practicilor de Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR).
Evenimentul este important pentru sectorul de afaceri romanesc, in conditiile in care Comisia Europeana a publicat pe 16 aprilie, o propunere legislativa prin care va obliga companiile cu peste 500 de angajati sa-si raporteze impactul social, de mediu si asupra drepturilor angajatilor. Prin acest act legislativ, Comisia isi propune creasca transparenta in sectorul de afaceri cu scopul de a recastiga increderea consumatorilor si a investitorilor in economia europeana.
“Directiva Comisiei Europene va avea un impact direct asupra companiilor din tara noastra. Introducerea obligativitatii raportarii impactului social si de mediu le va determina sa depuna eforturi suplimentare privind monitorizarea si raportarea informatiilor non-financiare" afirma Dragos Dehelean, coordonatorul Programului ResponsabilitateSociala.ro
Citeste si:Pierluigi Orati, Enel: A 'vinde' faptele bune ale companiei tale este un element fundamental in CSRDan Pascariu, despre CSR, incalzirea globala si rolul sistemului bancarCompania mea publica un raport de CSR. Pe cine intereseaza?
Cele doua zile de conferinte includ 4 sesiuni de studii de caz care acopera subiecte precum reducerea poluarii, a consumului de energie sau a deseurilor, inovatia in domeniul produselor si serviciilor responsabile, dezvoltarea comunitatilor local sau incluziunea categoriilor defavorizate sau a persoanelor cu dizabilitati.
Studiile de caz sunt sustinute de reprezentanti sau invitati straini, dar si locali, ai unora dintre cele mai importante companii multinationale prezent