În Argeş a fost înfiinţat un “Grup de lucru pentru organizarea şi promovarea sectorului pomicol” al cărui scopl este acela de a acorda sprijin ferimierilor pentru restructurarea şi reconversia plantaţiilor pomicole, pentru a întări echilibrul pieţei pomicole cât şi în vederea unei mai bune adaptări a ofertei la cerere pentru anumite tipuri de produse pomicole.
Având în vedere intenţia Instituţiei Prefectului Judeţului Argeş şi a Consiliului Judeţean Argeş de a susţine conceptul privind Politică Agricolă Comună, în ceea ce priveşte Reconversia în Pomicultura din Europa a fost constituit “Grupul de lucru pentru organizarea şi promovarea sectorului pomicol din judeţul Argeş – strategii şi mijloace de relansare înperioada 2014-2020.
În acest sens, pentru o mai bună informare, Grupul de lucru a stabilit că în fiecare bazin pomicol din judeţ să aibă loc întâlniri cu fermierii din domeniul pomicol.
O prima acţiune s-a desfăşurat, în dată de 21.noiembrie 2013, în localitatea Cepari, iar cea mai recentă a avut loc vinerea trecută, în dată de 20.decembrie, în localitatea Topoloveni, cu fermieri dinacest bazin pomicol, respectiv localităţile: Topoloveni, Leordeni, Bogaţi, Priboieni, Dobreşti, Beleti Negreşti, Boteşti, Călineşti şi Ştefăneşti.
La întâlnire au fost prezenţi aproximativ 50 de fermieri, cărora li s-au prezentat informaţii legate de strategii şi mijloace de relansare a pomiculturii la nivel judeţean, dar şi informaţii referitoare la structura de specii pomicole, costuri etc.
De reţinut este faptul că la nivelul bazinului Topoloveni sunt înfiinţate şi activează Grupuri de Asociaţii Locale (GAL) unde se doreşte atragerea de fonduri cu finanţare europeană în acest scop. Având în vedere faptul că solurile şi condiţiile pedoclimatice ale localităţilor din bazinul Topoloveni se pretează la o gama mai largă de specii