În primele zile ale anului 1974, în redacţia ziarului "Informaţia Bucureştiului" a fost o veritabilă revoluţie. Au fost daţi afară redactorul şef şi cel adjunct. Mai mulţi ziarişti au primit sancţiuni de partid. Din aceste motive, o membră a redacţiei a şi emigrat. Gazetarul de sport Dan Pătraşcu ne povesteşte aceste întâmplări.
D.P.: "Făcusem revelionul la Athenee Palace şi în ziua de 1 ianuarie eram de serviciu la ziar. M-am trezit pe la orele 13 şi am deschis radioul să mă informez. Am auzit cum un muncitor de la Uzinele "23 August" vorbea cu emoţie despre mesajul din noaptea de Anul Nou, al tovarăşului Nicolae Ceauşescu. El mărturisea că a fost profund impresionat de cuvintele calde ale Secretarului General şi cita, dacă îmi aduc bine aminte, formula "dragi concetăţeni". M-a surprins această stare de emoţie şi, când am ajuns în redacţie, i-am spus colegului meu C. Diamantopol: "Ai auzit ce a zis boul ăla de a impresionat poporul?". Nici colegul meu nu ascultase cuvântarea, dar el a reţinut formularea "dragi concetăţeni", care atunci era un fel de noutate.
Câteva zile mai târziu, poate pe 4 sau 5 ianuarie, când a apărut ziarul, colegul meu C. Diamantopol, mai curios din fire, a vrut să vadă în cuvântarea publicată acele cuvinte şi nu le-a găsit. Mi-a spus şi mie şi ne-am mai uitat încă o dată. Ne-am contrazis, am discutat pe tema asta şi cu alţi colegi. Ne-am uitat şi în alte ziare, căci cuvântarea apărea peste tot. Acolo, cuvintele respective existau. Poate nu vă vine să credeţi, dar ne-am speriat. L-am anunţat pe cel care fusese responsabil de număr că lipsesc pasaje din cuvântarea tovarăşului. S-au făcut verificări. Atunci cuvântarea venea pe telex, de la Comitetul Central.
Curiera ducea foile în tipografie. Din greşeală a pierdut o pagină. Nimeni nu şi-a dat seama pentru că toate paginile începeau cu paragrafe, oricum spunea acelaşi lucru şi c