Cel puţin o dată pe lună, patru tineri din Timişoara organizează întâlniri în cadrul cărora participanţii învaţă să gătească. La primele două, au copt pâine şi prăjituri. Sursa: ADI PÎCLIȘAN
Patru tineri timişoreni, dornici să redescopere bucuria gătitului, au pus bazele unui grup de socializare inedit, cu un nume neobişnuit: „Mentă şi usturoi”.
„«Ce ar fi dacă am organiza o întâlnire a oamenilor care iubesc mâncarea?», ne-am întrebat. Principiul de la care am pornit era simplu şi nu necesita cine ştie ce dezbateri sau reglementări: e un motiv de a ne simţi bine şi de a cunoaşte oameni care împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru mâncarea bună”, spun fondatorii grupului „Mentă şi usturoi”.
„Sesiuni” de copt pâine şi prăjituri
Iniţial, grupul urma să se întâlnească o dată pe lună. Dar au ajuns la două sesiuni pe lună şi iau acum în calcul varianta de a se întâlni şi mai des pentru a găti împreună. La prima întâlnire, 35 de tineri au copt pâine, în diferite forme: de la extratereşti, crocodili şi până la copaci ai vieţi.
A urmat apoi, la sfârşitul săptămânii trecute, un atelier de prăjituri, la care au participat 60 de persoane şi care s-a desfăşurat pe parcursul a două zile. În preajma evenimentului, pagina web a grupului „Mentă şi Usturoi” a avut peste 200 de vizitatori unici pe zi.
De la IT-işti la organizatori de evenimente
Înaintea fiecărei întâlniri, organizatorii stabilesc reţetarul şi costurile ingredientelor necesare preparării reţetelor alese. „E frumos să găteşti când socializezi. Pe lângă atelierul de gătit, noi ne împrietenim, râdem, ne jucăm”, povesteşte Adi Şpiac, 25 de ani, unul dintre iniţiatorii grupului.
Tânărul lucrează în domeniul IT, la fel ca şi Tavi Chiş, 30 de ani, tatăl unui puşti care e înnebunit după aluat, lucru care i-a dat ideea atelierului