Aşezată în partea de sud-vest a ţării, în judeţul Mehedinţi, Corcova este o podgorie nouă pentru publicul de azi, care reia însă tradiţia producerii vinului de calitate, iniţiată în acest areal în urma cu mai multe sute de ani.
Podgoria Corcova Roy & Dâmboviceanu cuprinde, în acest moment, 55 de hectare pe care au fost replantate soiurile tradiţionale ale locului, existente şi pe vremea moşiei Bibeştilor, incluse în soiurile autorizate DOC Mehedinţi-Corcova: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, precum şi un soi nou, Syrah. Vinul de Corcova poartă amprenta originală a locului şi vorbeşte despre istorie, distincţie, pasiune. Plantarea viţei de vie s-a făcut de la nord la sud pentru a obţine o expunere cât mai lungă la lumina şi caldura soarelui. Astfel strugurii ajung la maturitate într-un mod echilibrat.
S-a întors de la Strasbourg pentru Corcova
"Am fost întotdeauna convins de potenţialul viticol al României şi deseori am regretat că vinurile româneşti nu sunt recunoscute peste hotare. Mi-am propus să fac un excelent vin românesc", spune Şerban Dâmboviceanu, partener la Podgoria Corcova Roy & Dâmboviceanu
Prin Corcova, Şerban Dâmboviceanu doreşte să construiască ceva trainic, un lucru care să rămână în urma sa şi care să vorbească celor care vor urma despre valorile acestor pământuri. El îşi propune ca realizarea vinului Corcova, care poartă în structura sa seva trecutului, să modeleze atât prezentul cât şi viitorul locului şi al oamenilor lui. Pentru Şerban, Corcova Roy & Dâmboviceanu nu este doar o afacere, ci mult mai mult. La vârsta de 18 ani, el a plecat la Strasbourg pentru a studia dreptul şi a învăţa ce înseamnă sistemul de funcţionare a societăţilor democratice. Următorii zece ani i-a petrecut făcând acest lucru prin studiu şi muncă, tot în acest timp, descoperind pasiun