Ducele de Kent, văr al reginei Angliei, este al treilea nobil al Casei Regale a Marii Britanii care vizitează Ardealul, după prinţul Charles şi Harry, fiul său.
În localitatea sibiană Sibiel a fost, ieri, forfotă mare. Cum oaspeţii de rang înalt nu trec pragul Sibielului în fiecare zi, toată lumea a încercat să se pregătească cât mai bine pentru reprezentanţii Casei Regale Britanice care au ajuns la Sibiel.
Este vorba despre prinţul Edward, duce de Kent, văr al reginei Angliei şi unchi al prinţului Charles, însoţit de fiul său Earl St. Andrew, Jessica Luke Douglas, apropiată a Casei Regale şi preşedinte al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, Jeremy Amos, arhitect din Londra, specializat în restaurarea de case, şi Caroline Fernolend, vicepreşedintele Mihai Eminescu Trust, fundaţia pe care prinţul de Wales o are în România.
Ducele a vizitat muzeul de icoane pe sticlă, cel mai mare din România
Mioara Coldea este cea care a avut onoarea să pregătească masa pentru familia regală. Cu o zi înainte, în bucătărie a fost forfotă mare. Gospodinele au pregătit la aperitiv brânzeturile renumite din Mărginimea Sibiului - brânză de burduf, caş proaspăt, telemea proaspătă, alături de care au aşezat pe platouri slănină, chiftele de casă, dovlecel pane, vinete pane cu susan, salată de vinete cu roşii, castraveţi, ridichi şi ceapă verde.
Tot pentru musafiri, au pregătit ciorbă de văcuţă şi sarmale cu ciolan de porc afumat, pâine de casă, dar şi plăcinte cu măr, vişine şi rubarbăr.
Şi în casa Adrianei Oltean a fost agitaţie. Aici s-a pregătit tava cu care au fost întâmpinaţi oaspeţii, cu pâine de casă, sare şi ţuică veche de prună. Cu câteva zile înainte, gospodinele au muncit pentru ca totul să sclipească de curăţenie. Cu puţin înainte să vină prinţul însă se mai rezolvau mici detalii.
Tanti Maria Popa, la cei 80 de ani ai e