La târgurile de de Crăciun din Viena, pofticioşii şi flămânzii sunt "victime" sigure în faţa bunătăţilor puse la vânzare. Deşi nu sunt specialităţi rare sau greu de gătit, prezentarea şi varietatea atrag clienţi non-stop. Este încă o lecţie de turism cu care vienezii demonstrează că înfruntă criza cu succes.
Aproape toate meniurile din Viena conţin şniţelul vienez şi tortul Sacher, două produse tradiţionale pe care orice turist trebuie să le mănânce dacă ajunge în capitala Austriei şi vrea să guste din specificul local. Cu diferite ocazii, cum ar fi acum târgurile de Crăciun, prăjiturile şi mâncărurile cunoscute pot fi cumpărate din stradă. La târgul de Crăciun de la Rathaus, din faţa primăriei vieneze, sunt zeci de căsuţe care au vitrine uriaşe pline cu prăjituri, cu biscuiţi umpluţi, gogoşi uriaşe sau ştrudel cu mere.
CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE
Pentru vizitatorii de la târg, din alte ţări, ies în evidenţă prăjiturile Mozart şi Sacher, ultima fiind cunoscută şi datorită tortului Sacher, o specialitate a austriecilor. Chiar dacă preţul este piperat, 3 euro bucata, sunt foarte mulţi cumpărători. Ispita e mare având în vedere că rafturile sunt pline cu produse proaspete şi care pot fi încălzite.
Tot la târg, o atracţie specială sunt căsuţele unde se vinde turtă dulce. În forme de inimioară, de oameni de zăpadă, de moş crăciuni, de animale, glazurate cu ciocolată albă sau ciocolată neagră, presărate cu fructe confiate, pachetele cu turtă dulce sunt un alt produs pentru care tot timpul se formează coadă.
Pentru cei care nu cedează în faţa dulciurilor, ispita vine din vitrinele cu sendviciuri cu împluturi variate sau de la căsuţele unde se prăjesc cremvuşti. Pentru o gustare, turistul plăteşte de la 2,50 euro şi până la 5 euro, în funcţie de cantitate şi de produsele pe care le alege.
@