Iaurturile dietetice, cerealele de la micul dejun, dulciurile "diet" şi chipsurile au un conţinut caloric ridicat în ciuda menţiunilor de pe etichetă, precizează nutriţioniştii
Din dorinţa de a avea un regim zilnic cât mai sărac în grăsimi şi kilocalorii suntem tentaţi să alegem alimentele pe eticheta cărora scrie: 0% grăsimi, 0% zahăr, 100% natural, 0% adaos de conservanţi.
Medicii nutriţionişti recomandă să nu ne lăsăm înşelaţi de aceste precizări, deoarece astfel de produse au un conţinut ridicat de kilocalorii, potrivit site-ului The Huffington Post. Experţii precizează că zilnic mâncăm diferite produse care au un conţinut caloric ridicat, ori conţin aditivi alimentari, coloranţi sau zaharuri periculoase pentru sănătate.
gândul oferă o listă a alimentelor aparent sănătoase, dar care în realitate sunt nocive.
•Iaurturile dietetice care au 0% grăsimi, dar în realitate au un aport caloric de 80 de kilocalorii la suta de grame. Specialiştii în nutriţie precizează că un iaurt gras conţine 100 de kilocalorii la suta de grame. Astfel, se recomandă evitarea iaurturilor dietetice care conţin fructe, datorită conţinutului ridicat de zahăr şi fructoză. "Un iaurt ajunge să aibă acelaşi conţinut caloric ca o îngheţată, iar acest lucru se întâmplă din cauza zahărului", spune dr. Bilic. Mai mult, pentru a evita capcanele unui produs "light", medicii spun că trebuie să citim cu atenţie eticheta alimentelor. Astfel, conţinutul de glucide trebuie să fie de 0-2 grame/100 grame sau miligrame în produs. Aceeaşi cantitate trebuie să se regăsească şi la conţinutul de lipide. De asemenea, niciun astfel de produs nu trebuie să conţină zahăr. "Acesta va fi înlocuit cu un îndulcitor sintetic precum aspartam, acesulfatan K, zaharină sau ciclamat de sodiu. Înlocuirea zahărului cu fructoză nu modifică substanţial zahărul din fructe, care are o absorbţie mult mai lentă