Adrian Hădean a câştigat cu echipa sa, „Nişte ţărani”, cele mai multe premii la Campionatul de Gătit în Aer Liber şi mâncarea lui l-a impresionat pe celebrul bucătar canadian, prezent la eveniment. Ardeleanul a reprezentat Clujul în echipa ce a câştigat marele premiu la competiţia desfăşurată în weekend la Polus Center. Printre fanii lor s-a numărat şi Robert Rainford, gazda emisiunii “License to Grill”, difuzată în 52 de ţări.
Adrian Hădean s-a născut în Banat, însă de aproape un an locuieşte în Cluj-Napoca. Ţine mult la tradiţiile româneşti atunci când prepară mâncare şi pune mereu suflet în ceea ce face, indiferent dacă e vorba de o competiţie sau de bucătăria proprie.
De unde v-a venit ideea numelui “Nişte ţărani”?
Numele echipei a fost dat de Mircea Groza, căpitanul nostru. El a conceput şi meniul, o culegere de reţete vechi din Ardeal, reţete rustice românesti, ungureşti şi evreieşti, făcute încă din vechime de ţăranii ardeleni de diferite etnii. Numele s-a potrivit perfect cu tema noastră, cine ar fi putut face mai bine nişte reţete ţărăneşti decât nişte ţărani.
Ce credeţi că v-a adus atâtea premii?
Cred că am avut succes tocmai pentru că nu ne-am abătut de la tema pe care ne-am propus-o şi pentru că am oferit o varietate mare de reţete. E drept, Ardealul şi faptul că am trăit aici a fost de ajutor, e probabil cea mai ofertantă zonă a României din punct de vedere al gastronomiei populare. Se pare că juriul a apreciat efortul de a aduce la oraş o mică uzină rurală, o sobă veche cu plită, un alambic de făcut palincă veche de 52 de ani, un cazan pentru magiun, toate funcţionale, pe ele am gatit.
A gătit pentru Raicu şi Constantinescu
Mai deţii alte trofee acasă? S-a întâmplat să găteşti vreodată pentru o personalitate anume?
Nu, nu am mai participat la concursuri de genul. Nici