Cu toţii am auzit proverbul "Un măr pe zi ţine medicul departe". Beneficiile unei diete bogate în mere sunt multiple: pierderea în greutate, dinti albi şi sănătoşi, prevenirea unor tipuri de cancer sau a maladiei Alzheimer, reducerea colesterolului sau a riscului de diabet.
Potrivit Huffington Post, cu toate că sunt cele mai diversificate plante de pe Terra, unii experţi afirmă că ar fi 16.000 de tipuri de mere, sunt încă destule lucruri pe care nu le ştim încă. Iată cinci informaţii mai puţin cunoscute despre aceste fructe.
Merele pot provoca alergie din cauza polenului
Când ne gândim la alergiile provocate de alimente, ne gândim de cele mai multe ori la alune, scoici sau ouă. Însă nici alergiile provocate de mere nu sunt neobişnuite. Experţii consideră că polenul care se găseşte pe suprafaţa merelor este cel care provoacă o reacţie alergică şi nu vreo substanţă din interiorul fructului.
Merele, o dietă în sine: reduc obezitatea
În ciuda numărului redus de calorii, un măr induce senzaţia de saţietate datorită conţinutul ridicat de apă şi fibre. Însă merele mai au un avantaj: în baza unor experimente pe şobolani, s-a descoperit că acidul ursolic, ce se găseşte în coaja fructului, ajută la reducerea ţesutului adipos brun şi reduce obezitatea.
Merele, cele mai diversificate fructe de pe Terra
Merii sunt cele mai diversificate plante de pe Terra. Potrivit unui expert în mere, Rowan Jacobsen, numai în Statele Unite ale Americii au fost descoperite 16.000 de tipuri de mere. Însă, potrivit Departamentului american privind Agricultura, datele arată că exită 2.450 de tipuri de mere.
RECOMANDĂRILE EDITORILOR: ACCIDENTUL DIN MUNTENEGRU. Testul eşuat al Guvernului în timpul unei tragediiFostul ministru al Economiei Lucian Bode, despre eşecul Nabucco: " Suntem în faţa unui eşec lamentabil al actualilor