Echipa celor de la rutieră a ocupat locul II la un concurs de gătit organizat de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, iar tocăniţa haiducească gătită la ceaun a făcut ravagii în papilele gustative ale juriului.
Concursul de gătit la ceaun organizat pentru prima dată la noi în România “Ceanul de Aur” a adunat la Crivaia aproximativ 20 echipe din Caraş-Severin, Bistriţa Năsăud, Mehedinţi şi Ungaria. Reprezenţanţi Ministerului de Interne au făcut adevărate demonstraţii de măiestrie culinară dar şi adevărate spectacole artistice atunci când şi-au prezentat preparatele. Una din cele mai apreciate echipe a fost cea a “Burtoşilor”. 10 poliţişti de la Serviciul Circulaţie Rutieră au pregătit în cel mai mic detaliu participarea la acest concurs la care au ieşit pe locul secnd, fiind întrecuţi de poliţiştii din Budapesta.
Bucătarii şefi au supravegheat pregătirile
Angrenaţi în ale bucătăritului la ceaun de doi bucătari şefi, poliţiştii de la circulaţie au reuşit să impresioneze papilele gustative ale membrilor juriului.” Am preparat numai specialităţi. Am pregătit o tocăniţă haiducească, berbecuţ la proţap, dar şi un mălai copt într-un cuptor pe lemne. Totul a fost reuşit pentru că am fost ajutaţi de soţiile noastre, dar şi de cei mici care ne-au încurajat făcând galerie”, ne-a spus subinspectorul de la Serviciul Circulaţie, Ştefan Radu.
Povestea “Burtoşilor “a început acum un an
Ieşirile la iarbă verde au fost sursa de inspiraţie a echipei. “ Noi, cei de la Serviciul Circulaţie, ieşim destul de des cu familiile la grătar, atunci când avem timp liber. Suntem pasionaţi de gătitul la foc, la grătar sau la ceaun, acolo unde nu trebuie să gătească doamnele. Preparând fel de fel de bunătăţi am hotărât să ne facem o echipă pentru a putea participa la competiţiile culinare organizat