Studiul realizat pe 1.000 de subiecți în Marea Britanie arată că oamenii care nu se abțin de la ciocolată, servind-o constant, dar nu în exces, au masa corporală mai scăzută decât cei care recurg la abstinența totală. În plus, mâncatul de ciocolată previne bolile de inimă. Sursa: SHUTTERSTOCK
Toată lumea știe că atunci când ții dietă este obligatoriu să renunți la ciocolată. Nu ai voie nici măcar o pătrățică, pentru că aportul caloric e imens. Toată lumea suferă, maniacele dietelor ar da săptămâni din viață să simtă pe limbă dulceața de cacao.
Ciocolata are efect pozitiv asupra metabolismului
Până la urmă ciocolata vinovată de îngrășare este doar un mit. Cercetătorii britanici au stabilit că, paradoxal, oamenii care mănâncă ciocolată în mod constant sunt mai slabi decât cei care se privează de ea.
„Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu așteptările generale. Cu toții știm că ciocolata este bogată în kilocalorii care pot duce la creșterea în greutate. Totuși, cercetătorii au descoperit o legătură între indicele scăzut al masei corporale și consumul regulat de cicolată. Cercetătorii susțin că aceste constatări se adaugă la număarul tot mai mare de dovezi care sugerează că nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conține substanțe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru”, explică Shweta Bahsin, specialist în nutriție la BUPA Cromwell Hospital.
Cei care se abțin compensează prin aport caloric din alte surse
Împreună cub colegii de la BUPA, aceasta a realizat un studio pe 1.000 de subiecți, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 20 și 85 de ani. Ei au fost întrebați de câte ori pe săptămână mănâncă ciocolată. Apoi au fost cântăriți și măsurați.
Concluzia: cei care mănâncă ciocolată erau mai slabi decât cei care