Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, cei trei membri ai juriului „Masterchef“, spun că nunta ideală poate fi pregătită atât cu preparate tradiţionale, cât şi cu gustări exotice. Cei trei chefi, care au avut multe astfel de evenimente de-a lungul carierei, le dau câteva sfaturi celor care nu au pus încă la punct detaliile celei mai importante zile din viaţă.
În această vară, miresele îşi pot face nunta vedetă în cadrul noului show de la Pro TV, „Patru nunţi şi-o provocare“. Pentru ele, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au câteva sfaturi importante.
În opinia lui Sorin Bontea, meniul ideal de nuntă trebuie să fie în mare parte tradiţional. „După o zi întreagă în care nuntaşii stau la cununia civilă, la biserică, la fotograf, cu siguranţă li se face foame atunci când ajung la restaurant. Prin urmare, aş deschide cu o gustare mai consistentă ca prim fel. Apoi, aş recomanda peşte cu sos meunière, tradiţionalele sarmalele care, în opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunţi, după care friptura. Aici însă aş avea o menţiune: recomand friptura de vită, nu agreez acel mixed grill care se practică pe la nunţi. Şi evident, meniul trebuie să se încheie cu tort“, spune cel mai dur membru al juriului de la „Masterchef“.
.
„Nu-mi place ideea de «mizilic» pentru farfuria cu aperitive. Este prea aglomerată. Aş recomanda bufetul de aperitive. Sunt multe sortimente de mâncare, la discreţie şi care să fie pe placul multora. Pentru restul mesei aş opta pentru un somon cu risotto şi sos de citrice. Iar pentru felul cu friptură aş alege un antricot la grătar, fără sos, şi cu legume în orice manieră. Spre dimineaţă, când toată lumea este veselă, aş reînvia tradiţia nunţii cu ciorbă şi aş servi o ciorbă acră“, este ideea lui Florin Dumitrescu.
Cătălin Scărlătescu spune că nu mai este la modă să faci nunta „la farfurie“.