Turismul culinar prinde contur pe Valea Prahovei, iar turiştii sunt îmbiaţi cu mâncăruri deosebite. Proprietarii de pensiuni oferă preparate dintre cele mai sofisticate care pot satisface cele mai mari pretenţii venite din partea gurmanzilor.
Cabana Vânătorilor din Predeal este o adevarată Mecca a artei culinare pentru cei care practică turismul gastronomic. Preparatele vânătoreşti de aici, pregătite de maestrul bucătar Ştefan Bercea, care a obţinut numeroase premii în ţară şi străinatate, devenite deja celebre, sunt la mare căutare pentru gurmazii de la noi sau din străinătate.
Pentru perioada minivacanţei de 1 Mai maeştrii bucătari din Predeal se aştepta la un aflux mărit în ceea ce priveşte turismul culinar.
Platouri cu vânat
Ştefan Bercea spune că sunt pregătiţi să satisfacă toate cerinţele gastronomice ale clienţilor: berbecuţ la proţap cu mititei din căprioară, pastramă din vânat şi la desert vestita plăcintă cu căpşuni.
„Ultima noutate adusă din import: file de piton. La prima vedere, o parte din clienţi au avut o repulsie când le-am spus de meniul din carne de şarpe, însă după ce au gustat au fost foarte multumiţi cu promisiunea că le vom pregăti acest fel de mâncare când vor mai reveni la noi în restaurant. Pe lista mai avem şi antilopă Kudu, carne de cangur şi de struţ care este foarte apreciată mai ales că nu are colesterol. Nu în cele din urmă, avem carnea de vânat autohton. Putem să oferim deja clienţilor renumita laba de urs", ne spune Ştefan Bercea, care este şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism.
Platourile din vânat cu preparate reci şi calde din carne de urs, struţ, piton, crocodil, căprioară, mistreţ, bibilică sau peşte, în cele mai neobişnuite combinaţii, care se savurează cu sos din fructe de pădure pregătite de maeştrii români sunt apreciate de turişti.