Ziua a doua din experimentul Cum să trăieşti cu 5 lei pe zi a fost un pic mai dificilă. Asta pentru că am decis să-mi impun mai multe restricţii şi să mă încadrez în buget. După cum ştiţi, ieri l-am depăşit. Poate pentru prima dată după anii de studenţie, am simţit cum e să nu ai siguranţa următoarei mese. Iar gândul că unii trăiesc aşa zilnic nu a fost prea plăcut.
Micul dejun e frugal pentru noi. Aşa că fiecare a mâncat astăzi câte un iaurt cu seminţe de in. Bine, iaurtul era simplu, seminţele de in erau din dotare. Dar le găsiţi în Piaţa Obor la preţuri derizorii. Hm, aşa să fie? Acum chiar mă întreb dacă un leu pentru 100 de grame de seminţe de in e un preţ derizoriu... Dar voi calcula numai iaurtul, adică 3 lei (1,5 lei o cutie).
Prânzul a fost şi el auster, dar asta nu înseamnă că n-a fost bun. Orez cu dovlecei sotaţi şi leurdă. Orez e termenul cel mai potrivit. Nu pilaf (pentru că n-am avut supă de carne), nu risotto (pentru că n-am avut nici tehnica şi nici ingredientele necesare: de la orezul special pentru risotto, la parmezan şi vin). Aşa că a fost orez, fiert simplu.
Dovlecei au fost sotaţi în ulei, cu puţin cimbru şi puţină leurdă. Orezul a însemnat o cană dintr-o pungă de orez simplu, adică un sfert. Cum o pungă costă cam 5 lei, aş estima costul la 1,5 lei. Dovleceii au mai costat şi ei 2 lei, iar leurda 0,5 lei. Totalul prânzului: 4 lei. Mai greu a fost să le-aud pe colegele mele cum comandă pizza şi salată Cesar. În mod normal, nici nu le-aş fi auzit. Dar ştiţi cum e cu lucrurile interzise, le vrei. Iar la un buget de 5 lei pe zi (10 lei pentru doi, cum suntem noi) pizza şi salata Caesar sunt inabordabile. În mod normal ar fi părut banale. Not anymore...
Citiţi continuarea pe Farfuridi.ro.