De mâine şi până duminică la Cluj va avea loc a opta ediţie a festivalului itinerant de cultură şi mâncare Transilvania Fest. Evenimentul va reuni producători locali şi meşteşugari care vor aroma la propriu acest sfârşit de săptămână Piaţa Unirii.
Sute de producători şi meşteşugari vor participa la Festivalul itinerant de cultură şi mâncare
Transilvania Fest, care va începe de mâine, 20 septembrie.
Arome de mirodenii - piper roşu, cimbru, busuioc sau ardei iute – şi de mâncăruri tradiţionale gătite de băcătari londonezi îndrăgostiţi de gastronomia românească îi vor momi pe clujeni în Piaţa Unirii.
Tot acolo vor avea loc demonstraţii culinare prezentate de Paul Bloomfield, un chef londonez pasionat de Transilvania. Acestuia i se vor alătura sous-chef-ul Boysie James Kevill şi o echipă de voluntari de la Oxford School of Hospitality Management.
Ei vor găti gnocchi şi cârnăciori tradiţionali cu varză kale şi salată de fasole, tocană romanească de miel, tartă de măr şi afine şi tortul de trandafiri cu gem de zmeură şi fistic.
CV de chef londonez
Bloomfield are câteva restaurante în Marea Britanie şi a scris mai multe cărţi despre prânzul în SUA, dar şi despre bucătătiile tradiţionale chinezească, italiană şi cea indiană. „În vest e un trend spre mâncarea trandiţională, autentică. De aceea cred că cartea cu reţete transilvane va avea succes", afirma acesta, anul trecut, la o discuţie despre slow food, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.
Paul Bloomfield predă gastronomie la Oxford Brookes University şi e proprietarul unei firme de catering din centrul Londrei. El are o afacere cu restaurante în Londra şi SUA şi e autorul mai multor cărţi de bucate. Oxford Brookes University e o instituţie de învăţământ superior din oraşul Oxford, nu e Oxfordul clasic care nu are nevoie de nicio p