Unii dintre specialişti sunt de părere că sandvişul de la pachet este sănătos. Alţii subliniază însă că dimpotrivă, sandvişul pe care îl mâncăm dimineaţa sau în cursul zilei cu poftă, poate fi surprinzător de nesănătos.
Nu orice sandviş este sănătos, iar cel care conţine multă carne, şuncă şi margarină cu atât mai puţin, precizează womenshealthmag.com. Mulţi au impresia că sandvişul preparat acasă este cel mai sănătos aliment. "Nimic mai fals", spune nutriţionistul elveţian Joe Srisco.
O bombă calorică
"Separat, fiecare ingredient al sandvişului poate fi sănătos, dar nu împreună. Pâinea în exces nu doar îngraşă, dar aduce probleme de tranzit intestinal. Untul în strat gros este o sursă de colesterol rău pentru inima ta. Acesta e bun doar pentru călirea legumelor. Şunca, dacă este din comerţ, poate conţine diferite substanţe dăunatoare, precum E-urile. Carnea cea mai bună este cea proaspătă, făcută pe grătar. Dacă adaugi şi maioneză sau bacon sandvişului tău, te confrunţi deja cu o bomba calorică! Aceasta gustare este, de fapt, o masă copioasă”, a explicat Srisco.
În plus, în ceea ce priveşte această “gustare”, unele lanţuri de restaurante folosesc sulfat de amoniu (un îngrăşământ chimic) pentru chiflele din care fac sandvişurile, această substanţă stimulând drojdia din aluat.
Varză şi morcov
Cand foamea nu vă dă pace, cel mai la îndemână este un sandviş. Dar…Mâncat pe fugă, ar putea fi motivul pentru care luaţi în greutate. Specialiştii spun că la masa de prânz spre exemplu, sandvişul nu este o alegere greşită, dacă este fără maioneză sau alte sosuri grase. De asemenea, este indicat să reducem numărul sandvişurilor preparate cu unt şi cu mezeluri. Ideale fiind sandvişurile cu felii de pâine făcută din făină integrală şi cu seminţe, peste care se pun legume crude, cum ar fi varza tocată şi mocovul ras! Desigur, nutriţioniştii iau î