Mesajul a fost trimis. Multumesc!

Teatrul Odeon din Paris a tras cortina peste FITS 2013

Publicat in Adevarul, luni 17 iunie 2013 ·

FINAL Spectacolul „Reunificarea celor două Corei” de la Teatrul Odeon din Paris a încheiat Festivalul Internaţional de Teatru la Sibiu, fiind urmat de un concert al Loredanei şi un grandios foc de artificii

La căderea întunericului, Theater Tol din Belgia din Belgia a prezentat duminică seară un spectacol cu îngeri albi, îmbrăcaţi în balerine, şi muzicieni. „Pedalând spre cer” a adus pe pietonala Nicolae Bălcescu o poveste rafinată, cu proiecţii din cetatea Sibiului, cu cântece şi dansuri ce au culminat cu un show aerian. Oraşul, fundal, cât şi subiect, a oferit spectacolului o dimensiune poetică.

„Am avut peste 600.000 de vizitatori în zece zile”, a declarat Constantin Chiriac, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), la încheierea celei de-a 20 ediţii (7-16 iunie).

Festivalul, cu un buget de peste 6 milioane de euro, a beneficiat de o finanţare de la stat de doar 15%, restul banilor fiind obţinut din sponsorizări şi din parteneriate. „Noi avem 12% din PIB al oraşului. Adminitraţia locală şi primarul Klaus Iohannis ne sprijină cu adevărat, pentru că au înţeles beneficiul uriaş de imagine pe care FITS îl aduce oraşului. De pe scena Festivalului de la Sibiu nu a rostit vreodată niciun politician niciun mesaj. Ne-am păstrat independenţa", a subliniat Chiriac.

Scene despre absenţa iubirii

Ediţia a XX-a festivalului a avut drept invitat de onoare Franţa, care a avut 11 spectacole reprezentate la Sibiu. „Reunificarea celor două Corei” de la 'Odéon-théâtre din Paris a încheiat duminică seară festivalul, înaintea concertului Loredanei din Piaţa Mare şi a unui foc de artificii impresionant. Spectacolul celebrului teatru care a venit pentru prima dată la Sibiu include scene scrise şi regizate de Joël Pommerat. Producţia comprimă douăzeci de momente dramatice cu dimensiuni diverse

Articolul in Adevarul >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Masca, obligatorie în mai multe spații deschise din municipiul București

Ziua Constanta acum 44 minute
Instituția Prefectului- Municipiul București anunță că, astăzi, 03.08.2020, ora 16.00, s-a desfășurat şedinţa extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. În temeiul prevederilor art. 23 din Ordonanţa de Urgenţă a G

120 de cazuri noi de COVID-19 şi nouă decese, înregistrate în R. Moldova

Adevarul acum 3 ore
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 25.482, după ce luni, 3 august, au fost confirmate alte 120 de cazuri, în urma procesării a 537de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, nouă pacienţi au pierdut lupta cu COVID-19.

Fostul rege Juan Carlos al Spaniei părăseşte definitiv ţara, după acuzaţiile de corupţie

Libertatea acum 41 minute
Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, bănuit de fapte de corupţie, a decis să părăsească ţara, a anunţat luni Casa Regală de la Madrid, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru, despre creşterea numărului pacienţilor la ATI: “Pregătim o a treia sau a patra linie”

Libertatea acum 30 minute
Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a arătat, luni, îngrijorat de creșterea numărului de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă, dezvăluind, la Digi 24, că pregătește o a treia sau a patra linie care să poată prelua noile cazuri.

Ministrul Sănătăţii: „A crescut încrederea în faptul că suntem puternici, de noi nu se poate prinde nicio boală”

Adevarul acum 26 minute
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru consideră că încrederea românilor în autorităţi nu a scăzut neapărat, ci mai degrabă observăm o creştere a încrederii românilor în faptul că sunt puternici, iar coronavirusul nu se poate atinge de ei.

Polițist lovit de un șofer nervos, prins fără centură și trusă de siguranță

Press Alert acum 36 minute
Un bărbat de 31 de ani a fost încătușat după ce, nervos că a fost prins la volan fără a purta centura și trusa de siguranță, a lovit, intenționat, un polițist, în tibie. Polițiștii Biroului Rutier Petroșani au oprit, luni, în trafic un bărbat în vâr

Anunţ de ultimă oră! Violeta Alexandru: "Pensiile vor creşte de la 1 septembrie"

Romania TV acum o ora
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat luni că pensiile vor creşte "cu siguranţă" de la 1 septembrie, fără a preciza însă şi procentul de majorare. Ministrul a spus că se fac "mai multe scenarii" în acest sens. 

Ministerul Sănătăţii Peste 25.000 de flacoane de Remdesivir pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din România

Ziua Constanta acum 3 ore
România va primi 25.157 de flacoane de Veklury (Remdesivir), în trei tranşe, pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 eligibili, în cadrul contractului finanţat şi semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare, anunţă, luni, Minis

Regele emerit Juan Carlos I a anunţat că  părăseşte Spania. Cum îşi motivează decizia

Adevarul acum 18 minute
Regele emerit Juan Carlos I a transmis luni o scrisoare regelui Felipe VI prin care l-a anunţat că a hotărât să părăsească Spania, o „decizie cântărită”, a anunţat Palatul Zarzuela, citează TVE.

Noile reguli CNAS pentru acordarea de concediu medical persoanelor aflate în izolare sau în carantină

Libertatea acum 2 ore
Persoanele care s-au aflat în carantină și în izolare până la data 21 iulie primesc certificat de concediu medical eliberat de medicul de familie, iar cele care au intrat în carantină, respectiv izolare după această dată, li se eliberează actul de c

Vremea

București
acum

27°
lun.

22°/27°
mar.

17°/32°
mie.

18°/33°
joi

19°/33°
Iasi
acum

26°
lun.

21°/26°
mar.

16°/29°
mie.

15°/30°
joi

16°/31°
Constanta
acum

24°
lun.

22°/24°
mar.

21°/26°
mie.

21°/27°
joi

23°/27°
Cluj-Napoca
acum

26°
lun.

20°/26°
mar.

16°/29°
mie.

17°/29°
joi

16°/27°
Timisoara
acum

27°
lun.

23°/27°
mar.

20°/32°
mie.

20°/27°
joi

19°/28°

Editoriale