Gabriela Man, o doctoriţă din Râmnicu-Vâlcea, a brevetat o gamă de produse de panificaţie ce pot fi mâncate fără grijă şi de cei graşi. Sursa: Vlad Stănescu
Are 42 de ani şi 54 de kilograme. Silueta perfectă, cabrată frumos de o fustă neagră, nu desconspiră nicio parte din Gabriela Man de acum doi ani. „Ajunsesem la 74 de kilograme şi nu se mai putea, trebuia să fac ceva“, povesteşte „inventatoarea“ pâinii care nu îngraşă. Deşi a studiat Medicina la Cluj, primele cure de slăbire ale medicului Gabriela Man au fost „ca ale unei profane, prin înfometare sau cu medicamente de slăbit“. Totul fără rezultat. Până când, dintr-un amestec de făinuri şi tărâţe, după experimente făcute în bucătărie şi pe propria siluetă, s-a născut făina care nu îngraşă. Secretul acesteia e păstrat la OSIM, dar produsele derivate din ea se vor găsi, de Sărbători, în magazine.
Mâncăm prost, nu mult
Gabriela Man a descoperit „praful miraculos“ combinând făină integrală, tărâţe şi alte făinuri naturale, făcând experimente acasă timp de două luni. De aici şi până la crearea unei afaceri a fost cale de doi ani, muncă multă şi cereri de la prieteni. „Nu ne-am propus niciodată să facem o afacere din asta, dar problema cu îngrăşatul s-a agravat pe la 34 de ani şi, orice aş fi făcut, oricât de puţin aş fi mâncat, puneam mai mult pe mine“, spune Gabriela Man.
Reţeta de slăbit pe bază de indici glicemici exclude asocierea pâinii albe cu alimente grase. Aceasta nu este descoperirea doctoriţei din Vâlcea, ea doar a realizat o pâine care poate fi consumată cu aproape orice alt aliment, fără teama că te vei îngrăşa. „Teoria caloriilor face carieră de peste 50 de ani şi conform acestei teorii ne îngrăşăm pentru că mâncăm mult. Oamenii se îngraşă că mănâncă prost, nu mult“, spune hotărâtă Gabriela Man, după ce a făcut nopţi albe studiind tratate de nutriţionism