Ţăranii adunaţi din mai multe judeţe la bâlciul de la Giurgiu s-au bucurat de tiribombe, înecându-şi amarul în bere, după recolta slabă de anul acesta. Tradiţia bâlciurilor din
Ţăranii adunaţi din mai multe judeţe la bâlciul de la Giurgiu s-au bucurat de tiribombe, înecându-şi amarul în bere, după recolta slabă de anul acesta. Tradiţia bâlciurilor din mediul rural e veche de sute de ani
Hai, lasă necazurile, sărăcia, seceta, măcar o clipă să uităm de ele şi să ne distrăm de mama focului la bâlci. În căluşei şi carusel, în trenuleţe care "zboară" pe şine, să tragem la ţintă în piramidele din cutii de conserve. Şi să mâncăm mititei, nenică, d-ăia făcuţi la cărbuni, chiar în faţa teraselor în care se bea bere la pahar din plastic. Iar totul e cât se poate de ieftin, ca pentru buzunarele celor care formează "talpa" ţării. Aşa e la bâlciul ţăranilor, la Giurgiu.
Dacă numai de necazuri ne ţinem, o să ajungem la balamuc. Mai trebuie să se şi distreze omul. Aşa îmi zice o femeie de 61 de ani din comuna Slobozia, care tocmai coborâse din carusel şi se uita la trenuleţ. Ar fi vrut să se dea şi în ăla, dar nu mai avea parteneră de distracţie.
Veniseră mai multe femei din acelaşi loc, toate pensionare, dar acum se împrăştiaseră. "S-or fi dus la mititei", e de părere Alexandra Doncea. O întreb dacă nu-i e frică să se urce în maşinăriile astea, că la o vârstă înaintată mai are omul probleme cu inima sau alte organe. "Îmi place", e categorică interlocutoarea mea, care vrea să trăiască clipa, pentru că nu ştie dacă "mai apucă la anul".
Bâlciul pe care l-am descoperit zilele trecute în oraşul Giurgiu se organizează o dată pe an. Am avut noroc să prind chiar ultima zi a evenimentului, pe 15 august, după ce fusese deschis chiar la începutul lunii.
Divizia de grătare
Era lume acolo de nu te mai înţelegeai om cu persoană, vorba aia, că, dac