Mesajul a fost trimis. Multumesc!

„Interzistan“: cel mai popular serviciu al Google revine în Pakistan, după un an de „post negru“ impus de autorităţi

Publicat in Adevarul, luni 26 august 2013 ·

Autorităţile din Pakistan au decis să permită accesul utilizatorilor de Internet la YouTube. La aproape un an de când serviciul Google a fost interzis, va fi din nou îngăduit în mediul online din această ţară, dar filmul despre profetul Mahomed tot nu va fi permis.

În septembrie anul trecut, Pakistan decidea că YouTube nu are de ce să fie acces de locuitorii acestei ţări. Pe fondul difuzării filmului „Inocenţa musulmanilor“ a venit această decizie, film în care profetul Mohamed este portretizat drept homosexual şi îngăduitor al pedofiliei. The Next Web informează că YouTube va fi permis în măsura în care nu e vorba de conţinut care ar dăuna credinţelor pakistanezilor.

Sistemul de cenzură deja a fost folosit contra videoclipurilor de pe Vimeo sau contra site-urilor cu conţinut pornografic ori a celor cu conţinut politic care nu convine conducerii ţării. Interzicerea portalului din urmă cu un an a venit din cauză că Google a refuzat să cenzureze filmul „Inocenţa musulmanilor“ în Pakistan. Compania a invocat atunci că videoclipul nu afectează în niciun fel regulamentul său.

Cenzura impusă de Pakistan a provocat pierderi financiare şi unor artişti. Adil Omar, spre exemplu, nu a mai câştigat din melodiile pe care le-a încărcat pe YouTube la fel de bine, iar popularitatea sa a scăzut foarte mult. Kamran Ali, purtătorul de cuvânt al guvernului, a afirmat că YouTube va fi disponibil imediat ce reuşesc să blocheze filmul în cauză. O dată certă încă nu a fost oferită, deşi anumite surse din mass-media afirmă că de luna viitoare este posibil ca YouTube să fie disponibil utilizatorilor.

Haideţi să discutăm. „Tech Adevărul“ este şi pe Facebook

Află mai multe despre caz:

Raportul Google: cererile de înlăturare a conţinutului s-au înmulţit

Pakistanul interzice accesul pe YouTube la filmul ”Innocence of Muslims”

”Inocenţa musulmanilor

Articolul in Adevarul >>

Citeste si top 10 stiri de azi

Vremea

București
acum

21°
vin.

11°/22°
sâm.

14°/25°
dum.

15°/27°
lun.

16°/28°
Iasi
acum

18°
vin.

12°/19°
sâm.

10°/24°
dum.

11°/25°
lun.

15°/27°
Constanta
acum

21°
vin.

11°/21°
sâm.

11°/15°
dum.

9°/18°
lun.

14°/22°
Cluj-Napoca
acum

16°
vin.

10°/18°
sâm.

10°/25°
dum.

12°/25°
lun.

13°/25°
Timisoara
acum

18°
vin.

9°/22°
sâm.

13°/25°
dum.

14°/24°
lun.

13°/25°