O piele în nuanţe arămii îţi conferă o strălucire aparte şi te face mai atrăgător. Studiile arată că există alimente care, datorită substanţelor conţinute, accelerează procesul de bronzare. 1 Morcovii favorizează pigmentarea pielii
Alimentele bogate betacaroten şi vitamina E, cum sunt morcovii, cresc producţia de melanină, pigmentul care dă culoarea pielii. În plus, aceşti antioxidanţi împiedică acţiunea nocivă a radicalilor liberi eliberaţi de organism prin expunerea la razele ultraviolete, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii. Alte alimente care te protejează de agresiunea solară şi care grăbesc colorarea pielii sunt şi pepenele, caisele, piersicile, spanacul, ouăle şi peştele.
2 Lactatele fixează bronzul
Pentru a accelera procesul de bronzare şi pentru ca bronzul să se menţină cât mai mult timp este bine să consumi alimente bogate în calciu şi tirozină, un aminoacid care participă la reacţiile chimice importante din organism, fiind şi un precursor al melaninei. De aceea, este bine să incluzi în dieta ta brânză, lapte şi gălbenuş de ou. În plus, acesta din urmă este bogat în săruri minerale, având proprietăţi de regenerare şi de redare a elasticităţii pielii.
3 Roşiile te protejează de arsurile solare
Vitamina C, găsită în roşii, ardei gras, citrice şi pătrunjel, protejează pielea de arsurile solare, deşi încetineşte procesul de bronzare. Pentru a atenua acest dezavantaj, alimentele bogate în vitamina C trebuie asociate cu un aport bogat de seleniu şi de betacaroten.
În cazul în care ai exagerat cu expunerea la soare şi arsurile şi-au făcut apariţia, un truc este să-ţi ungi zonele afectate cu o roşie zdrobită. Lasă sucul să acţioneze aproximativ o oră. Elementele nutritive conţinute de această legumă regenerează pielea, dând şi o senzaţie de răcorire.
4 Pe