O combinaţie ideală de legume gratinate şi un piure de fasole reprezintă o reţetă sănătoasă pentru Postul Paştelui, recomandată de „BBC Good Food“.
Ingrediente
- doi ardei roşii, tăiaţi în patru
- două vinete tăiate pe lungime
- 4 dovlecei feliaţi pe lungime
- ulei de măsline
Pentru fasolea bătută
- 500 grame de fasole
- un căţel de usturoi pisat
- 100 ml de supă de legume
- coriandru tocat
- câteva felii de lămâie
Grad de dificultate: Uşor
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 25 minute
Mod de preparare
Rumeneşte legumele la grătar. Între timp, pune fasolea la fiert în supa de legume, cu căţelul de usturoi. Pisează apoi fasole până se transformă într-o pastă şi adaugă apă sau supă de legume dacă piureul pare uscat.
Fasolea bătută şi legumele se stropesc cu puţin ulei, lămâie, piper negru şi coriandru.
Poftă bună!