Numărul de bovine sacrificate a scăzut cu 30% în noiembrie, iar cantitatea de lapte colectată se reduce de la lună la lună Datele comunicate, ieri, de Institutul Naţional de Statistică arată că, în luna noiembrie 2006, în România au fost sacrificate mai puţine bovine şi s-a colectat mai puţin lapte de consum decât în perioadele anterioare. În schimb, statisticile referitoare la păsări indică creşteri semnificative atât la numărul de sacrificări, cât şi la greutatea în carcasă. Dacă în noiembrie 2005 au fost sacrificate 14,3 milioane de capete, având o greutate totală în carcasă de 23,9 mii de tone, în noiembrie 2006 s-au sacrificat 14,9 milioane de păsări, cu o greutate în carcasă de 24,8 mii de tone. Lactatele, pe un trend accentuat descrescător Unităţile de procesare a laptelui de vacă au colectat de la exploataţiile agricole şi centrele de specialitate 80.279 de tone de lapte în luna noiembrie a anului trecut. Cantitatea este cu 14,7% mai mică decât în luna anterioară, dar cu 4,9% peste cea din noiembrie 2005. Trendul descendent al cantităţii de lapte colectat a apărut în luna iunie a anului 2006, după ce a fost atins un vârf de circa 125.000 de tone de lapte de vacă la procesatori, potrivit datelor INS.Comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat o creştere uşoară a cantităţii de lapte de consum, în timp ce la toate celelalte produse lactate s-au înregistrat scăderi.Producţia de smântână a avut o tendinţă descendentă, de la 3.488 tone la 3.363 tone, iar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut şi altele) a scăzut cu 3%, la 9.968 tone. Şi producţia de unt a scăzut, cu 35 de tone, la 605 tone, iar volumul brânzeturilor produse s-a diminuat cu 19,3%, la 4.805 tone. Brânzeturile din lapte de vacă deţin o pondere de 95,1% din producţia totală. Faţă de luna noiembrie 2005, producţia de lapte de consum a scăzut, per total, cu 38,4%. Avem vaci mai slabe, p