Aproximativ 300 de kilograme sunt vândute zilnic la tarabele din piaţa Big. Legumele sunt produse în solariile de la Popeşti-Leordeni.
Clienţii sunt încântaţi de marfa proaspătă şi spun că sunt printre puţinele legumele pe care şi le mai permit. Mihaela Pavel(39 de ani), casnică, îşi face aprovizionarea doar de la câţiva comercianţi. „De obicei cumpăr o singură dată pentru a testa legumele. Dacă îmi place marfa, revin. Roşiile româneşti de solar mi se par excelente. De multe ori nu ştim ce cumpărăm pentru că aproape toatele legumele sunt din import, deşi pe etichetă scrie că sunt româneşti“, a spus femeia. Mihaela Pavel a adăugat că sezonul cald a obligat-o să schimbe şi meniul familiei. „Am trecut la dieta cu salate şi cred eu că este un lucru bun. Mâncăm legume şi fructe, chiar dacă preţurile sunt piperate. N-avem ce face, ne adaptăm din mers, chiar dacă puterea de cumpărare a scăzut mult faţă de anii trecuţi“, a spus femeia.
Peste 3 săptămâni, prima recoltă
Alexandru Tănase, producător de legume din comuna Dichiseni, spune că roşiile româneşti nu s-au copt încă. Bărbatul este de părere că fiecare comerciant este liber să afişeze pe etichetă ce doreşte despre produsul pe care îl vinde. „Prima recoltă va fi gata peste trei săptămâni. Deocamdată, nu s-a copt nimic. Eu am legume autentice. Nu le forţez coacerea cu nicio soluţie. Asta este marfă românească“, ne-a declarat producătorul. Tănase mai spune că întârzierea apariţiei legumelor româneşti a fost cauzată de temperaturile scăzute din timpul nopţii. „S-a dat totul peste cap. Ziua a fost cald, începând din februarie, iar noaptea frig, lucru care a dăunat“, a spus Tănase.
Locul I în topul afacerilor
Vânzătorii de roşii de solar sunt bucuroşi că au clienţi şi că nu rămân cu marfa pe tarabe. Gheorghe Anghel(60 de ani) face comerţ de 42 de ani când a început să vândă banane la cazinoul