Mă apropii de finalul experimentului „Cum se trăieşte cu 5 lei pe zi“. Când m-am gândit să mă provoc pe mine însămi la aşa ceva, n-am bănuit că voi strârni atâtea reacţii. Toate importante, toate cu adevarul şi „viziunea“ lor. Şi pentru că nu-mi place niciodată să las lucrurile neterminate, voi duce până la capăt acest experiment, chiar dacă el durează numai o săptămână. Ieri a fost ziua a cincea.
La începutul experimentului „Cum se trăieşte cu 5 lei pe zi“ chiar nu ştiam la ce să mă aştept. Ştiam că mă va scoate din zona mea de confort, dar nu ştiam cât de mult mă va afecta. Ce am observat până acum este că oamenii au o mare capacitate de a se adapta. Probabil se numeşte instinct de conservare :).
Aşa se face că eu, care nu credeam – sau nu voiam – să las să treacă nicio zi fără carne (poate chiar şi de două ori pe zi), am avut doar trei mese cu carne în acest experiment. Şi carne în porţii mici.
În cea de-a cincea zi ne-am luat proteinele din fasole, un aliment care poate înlocui cu succes carnea din punct de vedere al aportului nutritiv. În plus, mie chiar îmi place fasolea.
Aşa că la prânz iahnie de fasole am avut. Cu multe verdeţuri, mărar şi pătrunjel, c-ar fi păcat să nu profităm de ele.
Un kilogram de fasole în piaţă costă 6 lei, dar pentru că fasolea chiar îşi dublează sau triplează volumul când e preparată, jumătate de kilogram a fost suficient pentru două persoane. Costul: 3 lei. Restul legumelor (ceapă verde, morcov) şi al verdeţurilor de care am avut nevoie pentru fasole: 2 lei. Întregul preparat (cam patru-cinci porţii, deci două mese) a costat 5 lei.
Citiţi continuarea pe Farfuridi.ro