Mai multe persoane, participante la un curs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici la un hotel din staţiunea Mamaia, s-au plâns seara trecută de simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au consumat alimente oferite în restaurantul unităţii de cazare.
Cel puţin 5 participanţi au acuzat dureri abdominale, vărsături, dureri de cap, frisoane şi au primit îngrijiri medicale la Serviciul de Ambulanţă Constanţa, doar unul dintre ei ajungând la Spitalul de Boli Infecţioase din oraş. În această dimineaţă starea lor s-a ameliorat vizibil, nimeni nu este internat şi oamenii s-au întors deja la curs” a declarat pentru EVZ, şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina.
Directorul adjunct al DSP Constanţa, Mihaela Dinisov, spune că astăzi dimineaţă s-a declanşat o anchetă epidemiologică în urma căreia s-a constatat că „ pacienţii au consumat o gamă largă de alimente,brânză, şuncă, salam,salată de ton, mămăligă, friptură de pasăre aşa că nu ştim deocamdată ce ar fi putut declanşa toxiinfecţia”.
Au fost recoltate probe de la personal, din blocul alimentar, constatându-se la o primă verificare că restaurantul respectă normele de igienico-sanitare. Ceea ce nu spun însă autorităţile sanitare constănţene, dar EVZ a aflat din surse medicale, este faptul că unul dintre pacienţii, o femeie care a fost dusă la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde s-a bucurat de o atenţie specială, face parte din conducerea ministerului Sănătăţii.
Pacienta, împreună cu câţiva colegi din ministerul Sănătăţii au fost delegaţi să participe la cursul ANFP. La evenimentul organizat de ANFP la Mamaia , de luni până sâmbătă, participă 30 de funcţionari publici din ţară.